Wpis z mikrobloga

Mirki, jak utylizujecie 2-3 dniowy chleb? Z jednej strony to szkoda wyrzucać, ale z drugiej nie ma nic lepszego, jak świeży chlebek z masłem. Ja lubię na kolację zrobić sobie tosty. Tj. wrzucić między dwie kromki jakąś szynkę, sera, pomidora, czasem cebulki i to wszystko wrzucić do opiekacza. Stary chleb się utylizuje, a i dobre jedzonko wychodzi.

#kolacjazwykopem #jedzonko #starychleb
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaenthas: Eh, pamiętam czasy, jak biegałem do sklepu z rana po świeżutki chleb ze spółdzielczej piekarni. Chrupiący, ale nie kruszył się tak bardzo. Pierwszego dnia zjadałem połowę z masłem i świeżym serem. Drugiego dokańczałem. Potem zlikwidowali piekarnię i nigdy więcej nie zaznałem już tak dobrego chleba.

@indeed: No mój też ledwo się zamyka, jest cały dowalony zaschniętym tłuszczem, ale grzałki czyste. Wymienne płyty pozwalają robić gofry. Ile tostów
  • Odpowiedz