Aktywne Wpisy

wfyokyga +32
Wczoraj próbowałem obejrzeć tego gladiatora 2 (słownie dwa) i po 30 minutach zrezygnowałem xD Ohydne, sztuczne i c-----e cgi jak z 2006 roku. Fabuła to jest to samo co w jedynce, raczej tego już nie dokończę. Druga walka z jakimiś pawianami na sterydach, wszystko takie pompatyczne xddd. Szkoda czasu na to, lepiej obejrzeć sobie jeszcze raz jedynkę w wersji reżyserskiej.
źródło: temp_file8286722681792677011
Pobierz

To nie słychane, żeby gra o nieposiadająca uniwersalnie kultowego statusu byłaby reaktywowana po 9 latach od ostatniej odsłony i wydana po 13. Stalker nigdy nie cieszył się ogromną popularnością na całym świecie i nie był najbardziej dopracowaną grą. Jego comeback w pełni uratowało community, które samo z siebie przez 10 lat aktywnie rozwijało grę za deweloperów tworząc niezliczone mody fabularne, kontent, fanarty etc. przez co przez ponad dekadę bez kontynuacji zainteresowanie grą nie tylko nie zmalało, ale rozsrosło się do tego stopnia, że Microshit zdecydował się na sfinansowanie kontynuacji.
Może przesadzam z anegdotą, bo jestem fanem serii od gówniaka, ale to jest jakby w antycznych czasach fani Arystotelesa z jakiejś klasy plebsu po jego śmierci chicęli ocalić jego dzieła i pamięć po nim i przez ponad dekadę non-stop przepisywali jego dzieła i rozprzestrzeniali je za darmo do momentu, aż jego filozofia zakorzeni się w społeczeństwie.
Dlatego nowe E3 było takie satysfakcjonujące. Bo było kulminacją nie tylko 4 lat ciężkiej pracy GSC, ale ponad 10 lat ciężkiej pracy fanów i modderów by utrzymać markę przy życiu.
#stalker
źródło: comment_1624105158GFs7Fr1PKAzJnlf5CCGdFB.jpg
Pobierzźródło: comment_16241055780geGjQMr0kKYiETWHfqHB8.jpg
PobierzAle coś tutaj p--------e, coś się r------e i Stalker 2 nie będzie takim hitem, jakiego się spodziewamy. Mikropłatności? Skórki? Wartość ekskluzywna na preorderze? Nie do końca to pasuje do universum stalkera. Jeszcze zrobią Żwawego sprzedającego tylko b--ń za walutę premium XD. To już by był szczyt wszystkiego.
Mam równie duże nadzieje co obawy.
- podziemia agropromu
- laboratorium x-19
- wioska z pijawkami
- emisje w środku nocy w clear sky
- spotkanie kontrolera w drugim laboratorium