Wpis z mikrobloga

Pomocy! #ebook #calibre i #swiatczytnikow coś mi się z nagła stało z moim calibre, nie mogę dodać żadnej książki. Kliknięcie w "dodaj książkę" otwiera okno wyboru pliku, wskazuję go, klikam w "otwórz" i tu program się zawiesza. Wskaźnik myszy zmienia się w to takie kręcące się kółko oczekiwania (Windows10, kiedyś była to klepsydra) i tak sobie można czekać do woli, z calibre nie można nic zrobić, jedynie zabić aplikację w managerze zadań (co ciekawe nie jest tam pokazana jako zawieszona). Próbowałem ją aktualizować do najnowszej, po aktualizacji dalej to samo.
  • 3
  • Odpowiedz
@Neye: właśnie w tym sęk, że nic co by mogło wpłynąć na działanie calibre. Miejsca nie brakuje. Aplikacja ewidentnie się nie zawiesza, bo z tego, co widzę okno cały czas jest responsywne, moge je zminimalizować i spowortem rozwinąć, jednak nie reagują żadne programowe klawisze, nie działa też "zamknij" (również z klawiatury Alt+F4). W managerze zadań widzę, że gdy program zawisa po proóbie dodania książki, pojawia się dodatkowy proces "helper program to
  • Odpowiedz
@Neye: pisząc ten komentarz mnie oświeciło. Uruchomiłem program przez "uruchom jako administrator". I wtedy działa dobrze. Coś więc z uprawnieniami się porobiło...
  • Odpowiedz