Wpis z mikrobloga

hej mirasy,
mam remont, była usuwana stara ościeżnica drzwi i byliśmy zmuszeni #!$%@? troche płytek, został taki pas..
płytkie jasne mają 30 lat, a ciemne około 6 lat.

tych starych na pewno nie dostanę i nawet nie próbuję szukać. te ciemne z kolei były kupowane w bricomarche, byłem zarówno osobiście w sklepie jak i przejrzałem wszystkie dostępnie na stronie internetowej i też nic nie znalazłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

co tu teraz począć?? wpadliśmy na to, aby włożyć w tę dziurę ładną zrobioną przez stolarza deskę, która by pełniła funkcję jakby listwy odgradzającej tyle że byłaby zrównana z poziomem kafelek..

ma ktoś lepszy pomysł?

#remontujzwykopem #remont #pytanie #kiciochpyta #wnetrza #polskiedomy
Pobierz mmenelica - hej mirasy,
mam remont, była usuwana stara ościeżnica drzwi i byliśmy zm...
źródło: comment_1623867796IApqnpTwYK65Nw3p6QoRCY.jpg
  • 18
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@skaza: dlaczego ludzie stosują silikon do klejenia jak to gówniany materiał do tego? Są eleganckie kleje w takiej samej cenie które spełniają wymogi, a silikon nie.
@BajerOp: oczywiście że są fajne kleje, tylko że sylikon jest dobrze elastyczny, a, najczęściej w tych miejscach jest dylatacja, i ma go nawet sąsiad np. pół tuby mu zostało.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@skaza: dobry elastyczny klej do tego do taka sama cena jak za silikon i to przyklei a nie "złapie" jak silikon. Chyba, że ktoś mieszka na Kamczatce i ma trzy dni skuterem śnieżnym do sklepu budowlanego to rozumiem
@BajerOp: marketowy soudal kosztuje 12zł tuba, poza tym ja sam mam w kantorku z 50szt różnych rozpoczętych kolorowych,z zakończonych robót. Złącz do kupy to co napisałem, będziesz na plus.
@BajerOp: gdybym zbierał materiały które zostają po robocie i mają lądować na wysypisku, to mógłbym otworzyć sklep wielkości średniego marketu.Te były za moją kasę. Klienci sami się proszą żeby zabierać. Mało wiesz fajtłapo o życiu. Dobra, makrela zjedzona, kawka dopita, dwójka wzywa, ząbki, prysznic i jadę do roboty.