Wpis z mikrobloga

Apple Magic mouse 2 czy Logitech MX master 3?
Apple Magic keyboard czy Logitech MX keys?
Które polecacie wybrać do pracy na MacBooku?

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Potezny_Odyniec: Ja wybrałem mx master 3 + Apple magic keyboard. Myszka jest sztos, to kółko pływające działa dobrze i obsługa gestów i ich odwzorowanie z touch pada działa całkiem nieźle. A klawiaturę wybrałem ze względu na ten sam układ klawiszy - ciężko byłoby mi się przesiadać między dwiema różnymi klawiaturami, a tak mam dwie takie same i w lapku, i na biurku jak lapka podłączam pod monitor
  • Odpowiedz
@Potezny_Odyniec: ja z kolei wziąłem zestaw MX, głównie dlatego, że MX jest tańsze, zależało mi na numerycznej klawiaturze, ma podświetlenie, działa i pod macOS i pod Windowsem. Do tego możesz się szybko przełączać między różnymi urządzeniami (max 3) Plusem jest opcja konfiguracji w programie, chociaż tego mocno nie używam. A MagicMouse jest dla mnie niezbyt wygodna, za niski profil. Do lekko innego układu się przyzwyczaiłem dość szybko, tak samo jak
  • Odpowiedz
@Potezny_Odyniec: jak magic keyboard to tylko z układem US, tak samo mx keys ale chyba ciężki temat. Ja z MX 3 nie jestem zadowolony, ale szukałem coś z przełączaniem się między kilkoma urządzeniami i była to niby najsensowniejsza opcja
  • Odpowiedz