@stackhouse: Właśnie zdarza mu się czasem przeskoczyć. Tyle tylko, że rower ma nadal oryginalny łańcuch w który wpada przymiar 1%, a podejrzewam że nawet mocniej jest rozciągnięty xD Więc łańcuch będę wymieniał, a nie wiem czy od razu kasety nie dokupić
@xbednar: ile ma przejechane, bo nie wygląda na zużytą? moja kaseta ma ponad 10kkm i wygląda jak nowa. czyść i smaruj częściej napęd to nic nie będzie przeskakiwać
@Im_from_alaska: Właśnie ciężko mi powiedzieć ile ma dokładnie przejechane. Roweru używam od ~2015, tyle że dotychczas raczej krótkie, rekreacyjne przejażdżki zaliczał. Od niedawna zacząłem znacznie częściej jeździć, w tym roku na razie 1,2kkm na nim
@xbednar: Wydaje mi się, że przez wyciągnięty łańcuch ten zaczął drążyć w zębach zadziory (sprawdź czy zahacza Ci o to palec). Następstwem może być takie przeskakiwanie łańcucha. Wymień i zobacz jak jeździ - youtubowe praktyki zalecają wymianę takiej kasety ( ͡°͜ʖ͡°)
Będę mieć zastrzyka w kręgosłupa pod RTG (blokada) w grudniu i się trochę cykam. Może dostanę plakietkę dzielny pacjent? Nigdy mi nie dali a tyle razy mnie kłuli.
inb4: wiem że łańcuch uwalony :)
#rower
źródło: comment_1623700776wFTnxVH0Mkh9cGfrM8QWvk.jpg
Pobierzźródło: comment_16237007976w3maaBWaDFkK5PZr9GSjt.jpg
Pobierzźródło: comment_1623700805Ae6HtBjM2S5cPmN7ghjzUM.jpg
Pobierzźródło: comment_1623700815kgikEKc3XInXYBSqMtDpyz.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1624002675hTQigWigesfEykbYxIVik2.jpg
Pobierz