Wpis z mikrobloga

@pannakota: właściwie dlaczego nie :), trochę miej białka bym dał, jeśli dziewczyna aktywna to powinna wejść i na 60 g. Mi się udawało na 125 g Ww, ale wiadomo duży chłop ze mnie i aktywny; pytanie jak to Ww liczone czy całkowicie czy przyswajalne/nie przyswajalne . Trochę za mało szczegółów, aby powiedzieć czy to git co dał czy nie.
@Kasahara: Laska waży niecałe 70kg, zero ćwiczeń. Wyliczyli zapotrzebowanie na ok. 1900kcal, co wydaje się być spoko na adaptacji. Węgle liczone całkowite, już od początku wjechała mąka kokosowa. Patrząc na całą rozpiskę to większość osób udzielających się na tagu zrobiłoby to lepiej.
@pannakota: no to może być ciężko, ja bym około na odwrót zrobił; #!$%@?ł jeszcze więcej tłuszczu, mniej białka Ww ubił. Później może próbował ją czasem lekko wybić okresowo z keto po 2-3 msc lub te Ww zwiększać i raczej w stronę optymalnej powoli ją urabiać jeśli by chociaż zaczęła robić jakaś aktywność. Ale ja to ja
@Kasahara: Masz całkowitą rację w tym co piszesz. Ta rozpiska, którą dostała to bardziej dla bardzo aktywnej osoby z nadwagą. Ja przy godzinnych treningach 4-5 razy w tygodniu trzymałam białko na poziomie 65-70g (na 52kg wagi) i węgle w granicach 50-60g zależnie od dnia, reszta szła w tłuszcz.
@Kasahara: Następne dni wyglądają troszkę lepiej bo tak max. 90g białka wchodzi ale to na moje oko nadal sporo, a węgle cały czas w granicach 55g, co można spokojnie uciąć, bo większość wliczona w jakieś fikuśne śniadania z mąką kokosową. Ogólnie 2/10 za całość.
Następne dni wyglądają troszkę lepiej bo tak max. 90g białka wchodzi ale to na moje oko nadal sporo, a węgle cały czas w granicach 55g, co można spokojnie uciąć, bo większość wliczona w jakieś fikuśne śniadania z mąką kokosową. Ogólnie 2/10 za całość.

@pannakota: nie wiem czy to było robione pod twoją znajomą, ale kobietom pada tarczyca na ostrej keto i nie jest to wskazane, stąd domyślam się tak duża ilość
@little_muffin: Zapłaciła za keto to powinna dostać keto. Na keto się przyjmuje (różne źródła) 0,8-1,2g białka na kilogram masy ciała, to co dostała na pewno nie jest keto, ewentualnie jest keto ale a) dla kogoś o innych "parametrach", b) dla kogoś, kto już się zaadaptował i chce utrzymać wagę.
@pannakota: no to #!$%@? dietetyk, trzeba jej było powiedzieć co i jak, i że coś nie gra. ( ͡° ͜ʖ ͡°)No ale może niech zaczeka na efekty, może oni coś tam więcej wiedzą, ciężko powiedzieć. Najlepiej obserwować siebie i reakcje organizmu.
@little_muffin: Ona sama się kapnęła, że coś jest nie halo, bo przeczytała dosłownie kilka artykułów nt. keto i jej się zapaliła czerwona lampka. Przy takim rozkładzie makro raczej efekty będą znikome, bo to jej zero kaloryczne więc waga będzie pewnie stała w miejscu. Chciała adaptację na keto, dostała dietę białkowo-tłuszczową. Wiesz, o tyle fajnie, że trochę siedzę w temacie i od razu jej dałam znać, żeby się do nich zgłosiła, bo