Mirki, dzisiaj dzwonił do mnie znajomy. Gdy odebrałem połączenie, to co kilka sekund zmieniał się jego status - "połączenie oczekujące" a potem na "przywrócono połączenie". Kompletnie nie słyszałem co do mnie mówi - zamiast jego głosu, słyszałem jakieś randomowe, niewyraźne dźwięki przypominające głosy ludzkie (tak, jakbyś włączył kilkanaście telewizorów na reklamach i nie można byłoby nic zrozumieć). Dopiero rozłączenie i ponowne połączenie umożliwiło bezproblemową komunikację. Mieszkamy blisko siebie. Oboje mamy telefony komórkowe nowszej produkcji, które obsługują 3G i 4G. Co mogło być przyczyną? #telekomunikacja #gsm #telefony #lacznosc #elektronika #elektrotechnika #it #komputery
@octogen: coś się spitoliło na poziomie samej sieci GSM. Rzadko bo rzadko, ale takie nieudane połączenia się zdarzają, nie ma sensu się tym przejmować z poziomu użytkownika.
Komentarz usunięty przez moderatora
@octogen: coś się spitoliło na poziomie samej sieci GSM. Rzadko bo rzadko, ale takie nieudane połączenia się zdarzają, nie ma sensu się tym przejmować z poziomu użytkownika.