Aktywne Wpisy
giga_jablecznik +181
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 63.0% (116)
- Nie 12.0% (22)
- Zrobić bachora 13.6% (25)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 11.4% (21)
Obydwie sprawy były załatwione - laweta, zostawienie uszkodzonego pojazdu, zastępczy na okres naprawy, odbiór
powinieneś zaksięgować fakturę za naprawę i wpływ odszkodowania.
A 50% vat musisz zapłacić, to normalne przy odliczaniu 50%.
Dobre podejście opisałeś
https://sip.lex.pl/orzeczenia-i-pisma-urzedowe/pisma-urzedowe/0111-kdib2-3-4010-120-2019-1-apa-zaliczenie-do-kosztow-185049082
Może jakieś sądy już się tym zajęły i naprostowały bezsensowne interpretacje skarbówki - nie wiem.
W każdym razie tak tylko ostrzegam jak to potraktuje skarbówka ¯\_(ツ)_/¯
Jesteś plecy podatek od 25 procent szkody
Jesteś stratny (25% + 25%*50%*23%)*19% (zakładam liniowy dla uproszczenia) - 5,3% od faktury netto w plecy.
Wiem że duzi gracze poszli do sądów z tymi interpretacjami bo jednak 5,3% obrotu od napraw powypadkowych to dla nich sporo, ale nie słyszałem żeby coś się już
Tylko po wyciągu musieli by sprawdzać więc małe szanse, chyba że zajdzie się kontroli za skórę, to wtedy wszystko znajdą byle #!$%@?ć.