#niebieskiepaski #golenie #zarost #pytaniedoeksperta Od zawsze golę się jakąś ręczną maszynką z wymiennymi ostrzami. Mam trądzik, który obecnie nie stać mnie by leczyć ( zalecana izotretynoina ). Golę się co 2/3 dni, bo to co mi rośnie ciężko nazwać zarostem. Dodatkowo golę się również pod włos dla idealnej gładkości. Czy w takim przypadku elektryczna będzie lepsza? Nie porozcina mi wyprysków gorzej niż ręczną? Ogoli tak dokładnie, jak ręczną pod włos? Mam też blizny od trądziku, więc skóra na twarzy nie jest gładka i równa.
@Kalafjoreg: Ja mam oneblade i na sucho jade w kazda strone świata po calej twarzy i zero podraznien(od zwyklej klasycznej wyskakiwaly mi syfy). Na idealne zero nie goli, ale jest gladko.
@Soothsayer: gole tak 2-3 w tygodniu mam ją od stycznia i powoli będzie trzeba wymieniać ostrze(koszty chyba 60zl). Mam gesty i twardy zarost. Trzeba też pilnować, zeby regularnie golic, bo jak na przykład nie ogole się z 5 dni to muszę najpierw maszynka do włosów się ogolić, a później onebladem.
@laventel: qp2530, moim zdaniem ok(dalem na jakies promocji 80zl). Tylko trzeba pamiętać tak jak wczesniej pisalem, ze goli na gładko, ale nie na zero no i jest mala przez co slaba i nie radzi sobie z gestym 4-5 dniowym zarostem. Najlepiej codziennie sie przejechac i git.
@Tigermass: czyli nie ma przy niej problemu z zacinaniem się (w sensie twarzy)? Przez rok/dwa prawie się nie goliłem, tylko podgalałem i twarz się odzwyczaiła i jeśli chcę na gładko się ogolić to zawsze zdarzają się jakieś zacięcia (nierówno mi włosy na twarzy rosną).
@Tigermass: A to ja za każdym razem tak mam, po prostu już skóra jest zbyt podrażniona pod koniec (choć zauważyłem, że tonik przed depilacją woskiem pomaga trochę).
@Kalafjoreg: U mnie po przejściu na golarkę głowicową mocno zmniejszył się trądzik chociaż nie używałem żadnych pianek i żeli tylko kremu do golenia.Ale nie ma szans żeby golarka ogoliła dokładniej niż zwykła maszynka przy goleniu pod włos.Po paru latach wróciłem do golenia zwykłą maszynką i jak używam wody po goleniu to twarz mam czystą ale bez wody i tak nie jest źle bo wyskoczy 1 czy 2 wypryski.I przy trądziku lepiej
@Kalafjoreg: Spróbuj Bio-Oil, działa cuda. I tak, elektryczna będzie lepsza, co do gładkości to już nie wiem.
Komentarz usunięty przez autora
Przez rok/dwa prawie się nie goliłem, tylko podgalałem i twarz się odzwyczaiła i jeśli chcę na gładko się ogolić to zawsze zdarzają się jakieś zacięcia (nierówno mi włosy na twarzy rosną).