Wpis z mikrobloga

Mirki, mam problem. Wczoraj po wielu latach pracy padł w końcu laptop i zostałem bez #komputery. To dobry moment żeby przesiąść się z #laptopy na prawdziwe (mniej lub bardziej) #pcmasterrace. Czy moglibyście doradzić jakąś stronę, gdzie mogę skompletować zestaw, ewentualnie kupić gotowca? Moja wiedza o komputerach jest na poziomie "ja wcisnąć ja grać". Nie bardzo jestem chętny do podjęcia się składania samemu, nigdy tego nie robiłem a nie chce czegoś s-------ć.
Z góry dziękuję Wam za pomoc.

Budżet to 4.5-5k tylko za budę.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przybywam_z_przeszlosci: Możesz się zasugerować zestawami zapostowanymi przez PurePC lub innymi wiarygodnymi stronami.
Sam nie obserwuję za bardzo cen kart graficznych, które przez rozhulane krypto sporo podrożały.
Teraz z powodu Chia drożeją dyski twarde.

Tak nie patrząc na liczby nie podsunę niczego dokładnie.
Mnie samemu ciężej też mówić wstrzymać się z zakupami, bo np. wejdzie podstawka AM5, czyli wietrzenie starszych platform na AM4 czy inne takie.
  • Odpowiedz
@L3gion: Kupiłem swojego MSI RTX 2060 GAMING Z za 1800 zł miesiąc po premierze czyli jakieś 1,5 roku temu. Teraz na Allegro używane chodzą po 3800 zł. To jest zły czas dla #pcmasterrace
Sprzedałbym, ale nic nie znajdę bo oprócz cen jest problem z dostępnością.
  • Odpowiedz
@przybywam_z_przeszlosci: Proponuję zostanie przy laptopie. PeCety to i tak teraz tak naprawdę skrzynki dla maniaków którzy zamiast na grę patrzą na to jak się świeci wiatraczek w obudowie i ile FPS ma w CSie czy innym gównie.

Sam przesiadłem się z PC z uwagi na to iż konkretnych gier nie ma a stacjonarny miałem znacznie mocniejszy. Sam koszt karty wyniesie Cię połowę lub 3/4 zestawu a i tak kupisz g---o
  • Odpowiedz