Aktywne Wpisy
duzy_krotki +115
Coś zdaje mi się, że obecne ceny nieruchomości mogą mieć coś z tym wspólnego, ale pewnie się mylę.
#nieruchomosci #ekonomia #polska #dzieci
#nieruchomosci #ekonomia #polska #dzieci
bluzgajacy +50
#paryz2024 Na sztuczne rzęsy z inglota to był czas, żeby przyczepić, ale żeby potrenować to już nie było
Franck Boclet Erotic (2018)
Uwielbiam piżmo, a cywetem i kastoreum też nie pogardzę. Zwierzęce zapachy leża na mnie całkiem dobrze i faktycznie są bardzo "erotic" co podkreślałem pisząc recenzję piżmowego przyjemniaczka jakim jest Original Musk od Kiehl's nazywając go najbardziej seksownymi perfumami jakie znam. W Erotic jednak zdecydowanie przesadzili ze słodyczą i zamiast brudnego, animalnego zwierza jest tam pudrowo-słodka landrynka.
Erotic to kompozycja dla mnie zdecydowanie zbyt ulepowa. Ambra, wanilia, cywet, który czasami pachnie jak słodkie musujące wino i masa benzoesu, który w swoim aromacie przypomina balsam. To wszystkie jest pudrowo-słodkie. Opoponaks, labdanum, lawenda i kadzidło tylko zwiększają moc tych perfum. Robią się one gęste, zawiesiste i ciężkie od dymu. W tle można poczuć też jakieś kamforowe niuanse, pewnie od ziół takich jak bazylia i rozmaryn co akurat bardzo dobrze tutaj pasuje i szkoda, że jest tego tak mało.
.
Jest to całkiem rozbudowana kompozycja, ale największy jej problem jest taki, że pachnie ona bardziej kobieco niż wiele dostępnych na rynku typowo damskich perfum.
Z odlewką chyba się pożegnam bo dziewczynie się jakoś specjalnie nie podobają. Są "takie se", a ja też nie mam za bardzo gdzie i kiedy ich używać. Przy obecnej pogodzie bardzo łatwo męczą a zakładanie ich w dzień jest bez sensu.
To co trzeba im oddać to znakomite parametry. Trwałość i projekcja są bardzo dobre. Perfumy utrzymują się długo i długo i mocno projektują. To już kolejny zapach Bocleta, który mnie zadziwił pod tym względem. Wcześniej było Cocaine, które projektowało jak #!$%@?.
Ciekawe perfumy, uniseks o zdecydowanie dobrej jakości wykonania i składników, ale według mnie zbyt bardzo przechylony w damską stronę. Landrynkowo-pudrowa słodycz osadzona na kadzidle mnie pokonała i nie przekonała do siebie też mojej dziewczyny.
zapach: 6,5/10
trwałość: 8,5/10
projekcja: 8,0/10
cena: 540 zł za 100 ml