Wpis z mikrobloga

@berman: @murarz13: w sumie dlaczego bednarka musi być sztywno przy fundamencie? jakby jej nie przykręcono to byłaby prosto pod styropianem, jakieś wymogi, że jak grzmot #!$%@? to ją wyrwie w #!$%@?, przecież jest przyspawana do zbrojenia ławy
@astri: Trzeba by jakiegoś elektryka spytać o szczegóły, ale z komentarzy wyczytałem, że ta bednarka po pierwsze powinna być nierdzewna albo miedziana, po drugie w powinna być w jakiejś termokoszulce czy innym peszlu. Ogólnie ludzie zjechali #piwnykrzychu, może dlatego był taki chamski rano. Mnie osobiście w tym filmie rozmieszyło to, że #piwnykrzychu gadał, aby nie wiercić bednarki, bo to ją osłabi mechanicznie, a nie wspomniał, że zmniejszy się przekrój przewodnika,
@berman: no niestety Mitoman na pierwszych filmach wiercił i się utrwaliło wiercenie w bednarce

w sumie zawsze myślałem, że można bednarkę docisnąć uciętym kawałkiem bednarki z 10 cm który zamontujemy na dwa kołki a tutaj Krzysztof zastosował uchwyt
@berman: bednarka nie musi byc z nierdzewki ani miedziana jezeli nie ma na to odrebnego projektu jezeli jest to wg.projektu sie robi.W budownictwie "cywilnym"zadko jest odrebny projekt.
Wydaje mi sie ze krzychu jednak wspomnial o przekroju. Ale kupie bednarke o duzo wiekszym przekroju i wierce do woli proces korozji zostawmy metalurgom i geologom.
@astri: nie musi byc niczym przymocowana najprostrzym rozwiazniem jest puscic te bednarki po wewnetrznej sciany fundamentowej przed ostatnia warstwa wypuszczenie bednarki na zewnatrz a zreszta oni nie wiedza jaki ten uziom ma opor wiec to sie morze wogole do niczego nie przydac.Bo Krzysztof elektryk od dzwonkow gazowych zmiezy uziom swoim dalmierzem.