Aktywne Wpisy

KingaM +30
15 lat na wykopie, tysiące rozmow z mireczkami, a dobrze rokowało i robiło to jedynie paru, z czego 90% na wykopie już nie pisze i ciągle znajomość się urywa przez ghosting, nie wiem co jest ze mną nie tak, wcale nie przedłużam i sama wychodzę z propozycją spotkania ale najczęściej do niego nie dochodzi
#randkujzwykopem ktos powie że wybrzydzam za mocno,że hipergamiczna ze mnie bestia, że każdy ma wady sratatatata...BZDURA! Są róże
#randkujzwykopem ktos powie że wybrzydzam za mocno,że hipergamiczna ze mnie bestia, że każdy ma wady sratatatata...BZDURA! Są róże

onucoutkajpysk +137
Ah już nie mogę się doczekać jak Donald Tusk powróci do ilości ministrów, viceministrów oraz innych stanowisk do poziomu z roku 2015. Obniży także wydatki na KPRM, to poziomu sprzed rzadów PiSu.
Bo obniży prawda? Bo powróci prawda?
Jasne.
Jedyne co zobaczymy to fikołki poewskich fanatyków, ktorzy usprawiedliwia każde kłamstwo swojego rudego idola.
Dla dzieci nie będzie pieniędzy.
Ale dla polityków POKO CZOKO zawsze się posadki dobrze płarne znajdą. Brak stanowiska? To
Bo obniży prawda? Bo powróci prawda?
Jasne.
Jedyne co zobaczymy to fikołki poewskich fanatyków, ktorzy usprawiedliwia każde kłamstwo swojego rudego idola.
Dla dzieci nie będzie pieniędzy.
Ale dla polityków POKO CZOKO zawsze się posadki dobrze płarne znajdą. Brak stanowiska? To

Muszę napisać w mysql pewne zapytanie do wyszukiwarki które wskaże mi sugestie:
a) gdy je przekaże w takiej postaci "ala ma kota" to każde słowo potraktuje jako klucz po którym będzie przeszukiwać tabele kolumne,
b) mam drugą tabelę z której pobieram zabronione słowa które mają być usunięte z wyników wyszukiwania
dwa warunki jednak sprawiają mi kłopot, szczególnie pierwszy,
Ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić?
#mysql #sql #sql #webdev #bazydanych #php
Komentarz usunięty przez autora
post_content text,
tabelaWHERE MATCH (kolumna) AGAINST ('mysql') dostaje:
Can't find FULLTEXT index matching the column list , jakis pomysł?
@olo1917: Potrzebujesz tylko raz zalozyc jeden index na kazdej kolumnie na ktorej chceszx to wykorzystywac. To wszystko.
Alternatywa zalecana przy duzych zestawach danych moze byc Sphinx
http://www.mediawiki.org/wiki/Fulltext_search_engines#Sphinx
albo Lucene
http://www.mediawiki.org/wiki/Fulltext_search_engines#Lucene-search
SELECT *
FROM
tabelaWHERE
kolumnaLIKE '%ala% %ma%'
To zalezy do czego chcesz to wykorzystywac i jakie teksty masz przeszukiwac. Like jest dobry do przeszukiwania pol z jednym slowem - jak na przyklad nazwa uzytkownika. Jesli tekstu jest wiecej to bierz
@msq: Tabela będzie na nie więcej niż 100 rekordów, a i czas odpowiedzi w tym wypadku nie jest bardzo ważny.