Aktywne Wpisy

mickpl +445
Uważam, że Rafał Trzaskowski nie powinien zostać prezydentem. Po prostu.
Człowiek, który współrządzi partią, która chce zniszczyć życie setkom tysięcy młodych ludzi przez forsowanie kredytów 0% aby spasiona deweloperka spasła się nawet bardziej nie nadaje się na takie stanowisko.
Tu nawet nie ma o czym dyskutować.
#nieruchomosci
Człowiek, który współrządzi partią, która chce zniszczyć życie setkom tysięcy młodych ludzi przez forsowanie kredytów 0% aby spasiona deweloperka spasła się nawet bardziej nie nadaje się na takie stanowisko.
Tu nawet nie ma o czym dyskutować.
#nieruchomosci
źródło: czaskoski
Pobierz
mickpl +926
TVN w Faktach obszerny materiał o kredytach 0% i tym, że 1/3 wpłat na kampanię KO pochodziła od deweloperów.
Konrad Frysztak, czyli ten polityk KO, który jako pierwszy ogłosił 0% 3 stycznia pedzioł, że nic o sprawie nie wie XD
#nieruchomosci
Konrad Frysztak, czyli ten polityk KO, który jako pierwszy ogłosił 0% 3 stycznia pedzioł, że nic o sprawie nie wie XD
#nieruchomosci
źródło: TVN24-HD-najnowsze-informacje-aktualności-oglądaj-online-na-TVN24-GO
Pobierz

mam drobny problem z transoptorem jednokanałowym (PC817). Przeglądałem już kilka razy datasheet, ale wciąż nie mogę się doszukać informacji jakie natężenie może przejść poprzez przeciwną część od diody LED (Emitter-Collector). Widzę, dioda LED zasilana jest z napięciem 1.2V - 1.4V i natężeniem 20mA. Natomiast co z częścią Emitter-Collector? I w którym miejscu widnieją te informacje odnośnie napięcia i natężenia Emitter-Collector? Prosiłbym bardzo o pomoc i wskazówkę, w którym to miejscu jest napisane, abym umiał szukać.
Datasheet tutaj: LINK
#elektronika #elektryka #mikrokontrolery #arduino
źródło: comment_1622158166zCjVw1FAO4QBNqktigFwOG.jpg
Pobierzźródło: comment_1622158205xJsL390dGar4Zec8ruv3ls.jpg
PobierzCollector-emitter voltage 35 V
Collector current 50 mA
Równie dobrze mogliby napisać, że napięcie kolektor-emiter może mieć min. -6V, a max 35V, wyszłoby na to samo.