Wpis z mikrobloga

Siema skrzaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mam drobny problem z transoptorem jednokanałowym (PC817). Przeglądałem już kilka razy datasheet, ale wciąż nie mogę się doszukać informacji jakie natężenie może przejść poprzez przeciwną część od diody LED (Emitter-Collector). Widzę, dioda LED zasilana jest z napięciem 1.2V - 1.4V i natężeniem 20mA. Natomiast co z częścią Emitter-Collector? I w którym miejscu widnieją te informacje odnośnie napięcia i natężenia Emitter-Collector? Prosiłbym bardzo o pomoc i wskazówkę, w którym to miejscu jest napisane, abym umiał szukać.

Datasheet tutaj: LINK

#elektronika #elektryka #mikrokontrolery #arduino
MisiekD - Siema skrzaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mam drobny problem z transoptorem jednokanałowym...

źródło: comment_1622158166zCjVw1FAO4QBNqktigFwOG.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cochese: miałbym do Ciebie jeszcze jedną prośbę - mógłbyś mi wyjaśnić czym różni się napięcie w Output: Collector-emitter voltage 35V od Emitter-collector voltage 6V?
  • Odpowiedz
@MisiekD: Napięcia między dwoma punktami podaje się od wyższego do niższego potencjału. Więc jak podepniesz plus do kolektora a minus do emitera, to wytrzyma 35V. Jak zamienisz polaryzację, czyli plus do emitera a minus do kolektora, to tylko 6V.

Równie dobrze mogliby napisać, że napięcie kolektor-emiter może mieć min. -6V, a max 35V, wyszłoby na to samo.
  • Odpowiedz