Wpis z mikrobloga

Cześć. Poszukuję telefonu z naprawdę dobrym aparatem, jest to mój priorytet. Ważne żeby i zdjęcia i video były super jakości.
Cały czas zastanawiałam się między samsungiem s20/s21 i iPhonem 11/12. Jednak odrzuca mnie w Samsungu słaba bateria i to, że podobno się grzeje (?), z tego, co rozumiem, to z powodu, że na Europę nie dają snapdragona, a coś innego (exynos czy jakoś tak xD). W iPhonie odrzuca mnie face id, ograniczone apki i słaba bateria. Budżet, jaki posiadam, to do 3.5 tys.
Czy ktoś coś może doradzić? Telefony zmieniam bardzo rzadko, od 4 lat mam Huawei p10. Huaweia nie chcę, bo wiem, że nie ma już Google sklepu.
Doradźcie coś plis ( ͡º ͜ʖ͡º)
#samsung #iphone #huawei #s20 #s21 #iphone11 #iphone12
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szadina: Samsungi grzeja sie te z ich prockiem, musisz szukac tych ze snapdragonem. Do tych dwoch mozesz jeszcze dac pixel. Iphone ma slaba baterie? w sensie nie trzyma tydzien? To chyba musisz kupic nokie 3310.
  • Odpowiedz
W iPhonie odrzuca mnie face id, ograniczone apki i słaba bateria.

@szadina: co Cię odrzuca w Face ID? I co ogranicza w aplikacjach? iPhone 11/12 do dobrych zdjęć i video będzie dobrym wyborem
  • Odpowiedz
Telefon ktorego nikt nie chce bez brak usug google w topce xDDDDD

@Voltix:
no to odrzuć te bez usług skoro wiesz które, pozostają dalej top:
Xiaomi Mi 11 Ultra, Mi 10 Ultra, Vivo X50 Pro+, Iphone 12 Pro Max itd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Oastry po prostu od miesiąca czytam o telefonach i ciągle pojawiają się tego typu komentarze, że ograniczone aplikacje. A o face Id, że w maseczce nie działa. Na początku byłam zdecydowana na iphona, ale I'm więcej czytałam, tym bardziej byłam zniechęcona. Wszędzie piszą, że samsung lepszy, a później zaczęłam czytać o tym exynosie i znowu nie wiem, co robić.
  • Odpowiedz
Wiesz ze większość rankingów na tej stronie jest sponsorowane

@PsychoKid:
najgorzej, że ta większość rankingów na tej stronie pokrywa się z tym co setki tysięcy ludzi widza na własne oczy
echhhhhhhhhhh kurłaaaaaa wyk0pki takie super mordy, wiedzą lepiej od innych
  • Odpowiedz
po prostu od miesiąca czytam o telefonach i ciągle pojawiają się tego typu komentarze, że ograniczone aplikacje. A o face Id, że w maseczce nie działa.

@szadina: to najczęściej piszą osoby które nigdy iOS nie używały, apki nie są ograniczone w żaden sposób. Przy maseczce pod nosem zadziała Face ID, przy poprawnie założonej maseczce apple watch może odblokować telefon.
  • Odpowiedz
:nie po prostu te ich rankingi są gówno warte i tyle

@PsychoKid:
ale czekaj, co?
czyli napisane, że topka to taki i taki model, ludzie robią foty, porównują, mnóstwo recenzji, wideorecenzji i się potwierdza i nadal jest to gówno warte?
  • Odpowiedz
@szadina: Nie bierz pod uwagę samsunga no chyba ze wersje ze snapdragonem, exynos= throttling. Dobre aparaty Hmm xiaomi soft od aparatów ma gowniany, samsung ok, iPhone ( mam 12 pro i tryb nocny to złoto), p40 brak usług Google, jeszcze pixel od Google ma dobre aparaty
  • Odpowiedz
@PanKracy582: Nie jestem fanatykiem ale exynos to gowno i tyle, do snapdragona mu daleko. Exynos= throttling. Jeśli bym miał wybierać to bym wziął zamiast samsunga xiaomi bo chociaż maja lipny soft od kamer to maja normalne procesory a nie jakieś gowno od samsunga
  • Odpowiedz