Wpis z mikrobloga

ale wy ludzie wiecie ze ten zatrzask do tego nie służy XD rozpierdzielaja mnie ludzie którzy na siłe zatrzaskiem ciągną zamiast cały toster docisnąć...
  • Odpowiedz
@nbhd: po co sobie tak życie utrudniać skoro można zachować się jak człowiek xxi wieku, przedstawiciel gatunku homo sapiens i kupić sobie zwykły grill elektryczny jaki stoi w niemal każdej kebabowni
  • Odpowiedz
@Ryptun: tosty są z serem i robi się je w zamykanym tosterze, opiekacz to jest ten pionowy (czasem w hotelach są takie poziome, z ruchomym przenośnikiem) i robi się w nim grzanki, takie suche bez sera. Z chleba tostowego można robić i tosty i grzanki.
  • Odpowiedz
@Ryptun Po angielsku jest odwrotnie, toaster to ten pionowy, zamykany to sandwich maker. Czyli do robienia "kanapek", tyle że w krajach anglosaskich nie je się OTWARTYCH kanapek (chlebek z wędlinką i pomidorkiem), tylko ZAMKNIĘTE (2 kawałki chleba i coś do środka). Ogólnie Europa dzieli się na część KANAPEK OTWARTYCH i KANAPEK ZAMKNIĘTYCH. Kiedyś wymyśliłem ten podział i chyba działa.
  • Odpowiedz
Ogólnie Europa dzieli się na część KANAPEK OTWARTYCH i KANAPEK ZAMKNIĘTYCH


@sciana: Zapytaliśmy kiedyś pracującego z nami Portugalczyka co go najbardziej zdziwiło po przyjeździe do Polski. Odpowiedział: że jecie tylko połowę kanapki ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz