Wpis z mikrobloga

Oblatuję gry, czytam i ogladam recki i juz mi nie pasuje w-------e #nintendo w graczy.
O ile rozumiem skalowanie gier z innych portów tak zeby poszły na switchu (gdzie w niektorych tytułach wychodzi to ponizej średniej), to juz kopiowanie swoich gier z poprzednich generacji i wstawianie ich na najnowszą konsolę jako exy i ustalenie ceny rzędu 220zł to kawał kpiny.

Jak można w----ć grę z WiiU z 2011r do tej z 2018. Piszę o grze wrzuconej 1:1 i elo, zadnej nowszej wersji.
Pomijam płatne gierki które latały w moim samusngu galaxy2 albo w szkole na Miniclipie 10 lat temu a dziś na eshopie trzeba za to bulić.

XBOX one- chcesz wiedzmina? proszę 25 zł na regularnej promce, tomb rider? 12ziko, assasiny? 2-30zł. Crysis max 20zł.
Gównogierki za friko lub 2 zł.

Nintendo? stary Cysis na ultra hiper promce za 60zł z pocałowaniem w rękę, wiedzmin nadal ponad 100, Mario deluxe z 2011 za ponad 200zł, Stare Fify z silnikiem z 2015 za ponad 100zł. A może klasyczny Donkey Kong? bierz wersję z 2010 bo innej nie zrobimy i poproszę ponad 200zł. Co do c---a, to jakas konsola premium dla jabłkowiczów? xD

Jedyna radoszka to fakt ze mogę zabrac switcha do kibla, pod kołdrę albo na wyjazd.

#nintendoswitch #konsole
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vauecki: no jasne, to moze zaczniemy porownywac od razu Samsungi za 500zl do iPhonow za 5k i hejtowac, ze apple takie drogie. co z tego, ze kupisz sluchawki za 25zl jak nijak sie one maja jakoscia do airpodsow czy budsow za 600-700zl. Apple po prostu nie robi budzetowych sprzetow, co wcale nie oznacza ze za ich urzadzenia przeplacasz (poza paroma wyjatkami jak ten fast charge o ktorym napisales)
  • Odpowiedz
@vauecki: no ja nie bo jednak apple daje nowy sprzęt w wysokiej cenie. Nintendo idzie o krok dalej i daje to samo oprogramowanie często zrobione na odwal się albo okrojone w pełnej cenie.
  • Odpowiedz
@MangoZjem: dałem Ci przykład ze są potężne widły a nie trzeba wyszukiwać cenowo najdroższych zeby tylko podtrzymac zdanie ze inni producenci tez robią drogi sprzęt. Telefony flagowce od LG które potrafią chodzic poniżej 2k zł nie są okreslone premium a robią kosmiczną robotę i mozna brac je w porownania bezposrednie do Apple. Słuchawki w cenach 200-300 zł tez w pojedynczych modelach robią miazgę a nadal są niższe cenowo od tych
  • Odpowiedz
a nie trzeba wyszukiwać cenowo najdroższych zeby tylko podtrzymac zdanie ze inni producenci tez robią drogi sprzęt.

@vauecki: lol wpisalam hasla "ladowarka apple/samsung" i "sluchawki apple/samsung" i podalam Ci pierwsze wyniki z tych samych sklepow. nic nie wyszukiwalam na sile.

Telefony flagowce od LG które potrafią chodzic poniżej 2k zł nie są okreslone premium a robią kosmiczną
  • Odpowiedz
moje sluchawki za 500zl tez robia miazge a sa tansze od sluchawek za 1000zl. i zapewne gorsze ¯_(ツ)_/¯

lol wpisalam hasla "ladowarka apple/samsung" i "sluchawki apple/samsung" i podalam Ci pierwsze wyniki z tych samych sklepow. nic nie wyszukiwalam na sile.

@MangoZjem: pytanie jakie kryteria obierasz- wpisujesz i wyłapujesz pierwsze/ lepsze w google czy jednak bierzesz pod uwagę cena/ jakosc. Tak- znajdziesz najgorsze i najlepsze/ tak, znajdziesz najlepsze i najgorsze w relacji cena/ jakość. Ty podałas najdroższe zeby zgadzało sie ze zdaniem ze Samsung tez robi najdrozsze.

Telefony flagowce od LG które potrafią chodzic poniżej 2k zł nie są okreslone premium a robią
  • Odpowiedz
pytanie jakie kryteria obierasz- wpisujesz i wyłapujesz pierwsze/ lepsze w google czy jednak bierzesz pod uwagę cena/ jakosc. Tak- znajdziesz najgorsze i najlepsze/ tak, znajdziesz najlepsze i najgorsze w relacji cena/ jakość. Ty podałas najdroższe zeby zgadzało sie ze zdaniem ze Samsung tez robi najdrozsze.

@vauecki: no sorry, ale Ty twierdzisz, ze apple jest drogie bo samsung robi sluchawki za 25zl. a jestem pewna, ze nawet ipodsy za 80zl bija
  • Odpowiedz
ale Ty twierdzisz, ze apple jest drogie bo samsung robi sluchawki za 25zl. a jestem pewna, ze nawet ipodsy za 80zl bija na glowe te samsungowe za 25zl.

@MangoZjem: nigdzie nie napisałem ze tak twierdzę+ dowod anegdotyczny bo dla mnie te za 25 beda lepsze ¯\_(ツ)_/¯

bo sypiesz ogolnikami(...) sam iOS bije najlepszego androida pod prawie kazdym wzgledem

@MangoZjem: A Ty co masz na mysli bo sypiesz ogólnikami
  • Odpowiedz
@vauecki: Bezposrednie porownanie- szybkosc działania, mozliwosci aparatu, porownanie dzwięku na słuchawkach (ze wskazaniem na ten od LG ktory jest WYBITNY), jakosc wykonania. Zadna z tych rzeczy nie wskazuje na to zeby apple robiło sprzet warty wydania lekko 2x tyle

No i nie mam napisu via iOs ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
A Ty co masz na mysli bo sypiesz ogólnikami xDD

@vauecki: wsparcie systemu przez 5-6 lat, bardzo dobry aparat (chociaz w niektorych aspektach gorszy w porownaniu z flagowymi samsungami czy zapewne nawet huaweiami), touch/faceID lepsze od kazdego androidowego odpowiednika z ktorym mialam doczynienia (np. touchID w moim iphone 8 z 2017 odblokowuje szybciej ekran niz SGS10 z 2019), brak syfu w appstore (nie sciagniesz przez przypadek fejkowej aplikacji ktora Cie
  • Odpowiedz
@iamtehwin: gdzies pod wpisem chłopa zaruchali ze śmiał napisac ze w klasycznej wersji switcha doczepiane joy cony trzeszczą jak g---o i sprawiaja wrazenie taniej konsolki xD
  • Odpowiedz
dzieki temu, ze gry trzymaja cene, to jak sa out of print to leci do góry no i fizyczna wersja w 90% przypadkach u Nintendo to fizyczna wersja, a nie klucz steam, gry nie tanieja (te od N. glownie) i sa takim troche tez kolekcjonerskim okazem. Dwa granie imo na słiczu w porty to mija sie z celem, taniej i lepiej na innych platformach.
  • Odpowiedz
@MangoZjem: sorry ze dopiero teraz odpowiedź.
Porównałas w połowie rzeczy ktore pasują Tobie a nie podchodzą pod temat bezposrednich porownan.
Rownie dobrze mógłbym napisac ze wchodzenie na androidzie w tryb developerski i customizacja telefonu od wewnątrz na 100tys sposobow deklasuje Iphony i koniec, kropka. Tak samo z irdą i pilotem z aplikacji do WSZYSTKICH urządzen w domu obsługujących klasyczne piloty ;) Ale byłby to argument pasujący wyłącznie mi bo Apple
  • Odpowiedz
@vauecki:

Porównałas w połowie rzeczy ktore pasują Tobie a nie podchodzą pod temat bezposrednich porownan.

nie no jak chcemy tak rozmawiac to wszystko mozna nazwac personalnymi upodobaniami ;P łącznie
  • Odpowiedz
nie no jak chcemy tak rozmawiac to wszystko mozna nazwac personalnymi upodobaniami ;P

ale to zadne porownanie tylko preferenecje nie wskazujące na wyzszosc jednego nad drugim. Dla mnie limitowana kolorystyka jakiegos LG bedzie deklasowała Iphony bo one takiej nie oferują i już, ale nie jest to zadne porownanie a moja osobista preferencja.

Co do Airplay chcialem zaznaczyc ze to zadna wyzszosc ani super nowosc bo bylo to 10lat wstecz. TV Lg podałem jako ciekawostka a nie info ze to mus ;). A jesli juz mowisz co masz w cenie telefonu to ja w kupując box za 300zł + tel za 1500 ze znacznie wiekszymi mozliwosciami jestem nadal duuuuuuzo ponizej kasy za samo jabłko.

jak
  • Odpowiedz