Wpis z mikrobloga

Wstawiony jestem, więc parę ciekawostek napiszę z #narkotykizawszespoko heroina palona uzależnia szybciej niż wstrzykiwana. Paląc siarczan metamfetaminy, który jest bardziej dostępny od chlorowodorku doprowadzamy do destrukcji szkliwa, gdyż zamienia się on w siarczan wapna i jest wypłukiwany z naszego organizmu. Zwiększony poziom dopaminy np. po amfetaminie wzmaga perystaltykę jelit. Przyjmując narkotyki droga dozylną jesteśmy narażeni na bakterie staphylococcus aureus która może doprowadzić do zapalenie mięśnia sercowego (najczęstszy czynnik etiologiczny) HCV g8nie w około 140 stopniach C. A wirus HIV szybko ginie w 60 stopniach celsjusza. Po dopalaczu byk (4fmdmb-bica) istnieje nagły zgon. Po lsd możemy doświadczyć uczucia "ciasnego sweterka" po ketaminie jak i po grzybach często ma się uczucie zmęczenia, chce się spać. Narkotyki nie mają tak wybiórczego zazwyczaj działania, jai mogłoby się spodziewać np. Kokaina zwieksza poziom w organizmie dopaminy, serotoniny i noradrenaliny. W Rosji popularny był narkotyk pod nazwą krokodyl, gdzie wstrzykiwana substancja to dezomorfina wyprodukowana tanim kosztem z kodeiny, redukowanej jodowodorem (fosfor z tej reakcji często był pozyskiwany z pudelek od zapalek, a substancje alkalizowano popiołem z papierosów!) jako pigułę gwałtu wykorzystuje się flunitrozepam albo ghb, meta pachnie jak kocie szczyny a feta ma charakterystyczny, mysi zapach. Dobre ziolo ma biały proszek na powierzchni, zbierając go otrzymuje się tzw keef.
  • 26
@Jakis_Leszek: benzodiazepiny dzięki wysokiemu indeksowi terapeutycznemu różnica między dawką terapeutyczną a dawką śmiertelną jest ogromna. W praktyce oznacza to że osoba próbującą je przedawkować prędzej zadławi się tabletka niz je przedawkuje, dalsze zwiekszanie dawki nie wpływa na pogłębienie depresji oddechowej, chyba że zostana one podane wraz z depresantami (zwlaszcza opiatami) mnie nie zabilo 120mg klonazepamu i 30 mg alprazolamu popite dwoma winami ale mialem amnezje tygodniowa wiec nie polecak sprawdzac
, ulubiona używa zaraz po mixie 2c-b i mdma <

@Zapieks72: w sumie to samo. Chyba nie spotkało mi nic lepszego w narkotykowych eskapadach, No może poza powyższym ale plus n2o i keta.

Szałwia palona chwile po DMT tez była kosmiczna i majestatyczna
@Jakis_Leszek: byle nie za często to wtedy jest kosmos. Ostatnio odkrylem jednak magię amfetaminy. Szczególnie przydatne w sesji no i benzo na zjazd i da się funkcjonować chociaż zdaje sobie sprawę z destrukcyjnych właściwości tej substancji
@Jakis_Leszek: mózg po stimach regeneruje się około roku ( ͡° ͜ʖ ͡°) utraciłem kontrole w opio (2 tygodnie temu 10g tramadolu w 3 dni) no i benzo więc się nie dotykam do tego a dzisiaj będę miec 5 kozak tematu więc wystrzele na orbitę byle nie za daleko bo juz psychiatryk był ( ͡º ͜ʖ͡º)
Po lsd możemy doświadczyć uczucia "ciasnego sweterka"

Ciekawe, chociaż nigdy nie miałem

jako pigułę gwałtu wykorzystuje się flunitrozepam albo ghb

Podobno też ketaminę słyszałem takie pogłoski

@Zapieks72: