Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
jak przygotować się do egzaminu teoretycznego z anatomii który mam w lipcu? jak zapamiętać i powtórzyć te wszystkie działy? przeciez nie jestem w stanie zapamietac tego wszystkiego, warto rozwiazywac egzaminy z wczesniejszych lat? bardzo proszę o pomoc i jakies rady jak zabrać sie za powtórki
#studbaza #studia #lekarski #medycyna

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60a653761e7e7f000be60305
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 23
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Bierzesz Skawiny i czytasz do oporu z atlasem otwartym obok. Jak miałem rozbójnika, to przerobiłem tak materiał z całego roku w 5 dni, więc do lipca to easy xD

A pytania zawsze warto przerabiać, to podstawa wiedzy każdego studenta i lekarza xD
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: zależy na jakiej uczelni, ale możesz zajrzeć do podręczników profesora Narkiewicza, to takie streszczenie Bochenka. Fajne schematy i tabelki są w Anatomii Klinicznej Moora. A poza tym to rób dużo giełd albo innych pytań z Czerwińskiego czy Graya
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: a na jakiej jesteś uczelni? Egzamin będzie w formie ustnej, pisemnej, testu?
Koniecznie przerób egzaminy z zeszłych lat, zobaczysz, które działy są szczególnie lubiane przez prowadzących i na co zwracać uwagę.
Mi zawsze pomagało robienie własnych rysunków, notatek i schematów. I rozłóż w miarę równomiernie czas na poszczególne działy
  • Odpowiedz
@Ascendant_: no to masz szczęście bo nie na wszystkich uczelniach wchodza giełdy z takich kobył jak anatomia, raczej sporadycznie powtarzają się pojedyncze pytania, szczególnie że egzamin jest w formie pytań otwartych( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz