Wpis z mikrobloga

Ej, Mireczki z #jdg i #b2b. Kupowaliście coś +15k PLN z apple? Czy u nich podawanie numeru karty z kodem CVV przez telefon to normalna procedura? XD
Przez strone też tylko można płacić kartą.. Jak niby firmy w PL biorą u nich sprzęt skoro wymagany jest split payment? Skarbówka nie ściga?

Swoją drogą wołam @niebezpiecznik-pl i @ZaufanaTrzeciaStrona . Chyba dosyć słaba praktyka jeśli chodzi o apple? xd
Wklejam konwersacje dotyczącą szyfrowania przez słuchawe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#apple #zakupy #bezpieczenstwo #itsecurity
ETplayer - Ej, Mireczki z #jdg i #b2b. Kupowaliście coś +15k PLN z apple? Czy u nich ...

źródło: comment_1621514794L9AHfjvsFdLUUUPOtBbUIl.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy u nich podawanie numeru karty z kodem CVV przez telefon to normalna procedura? XD

@ETplayer: pewnie stosują te same zabytkowe procedury co w USA. Tam systemy bankowe nie są tak rozwinięte jak u nas. Ja bym nie podał.
  • Odpowiedz
@ETplayer: zamawiałem poniżej 15k, ale tak, przez infolinię wymagali podania danych karty (mBank z e-karta here, więc mi to latało czy ktoś zobaczy te dane czy nie).
ale z tego co mi wiadomo to dzieje się tak tylko, gdy chcesz zamówić jako VATowiec EU.
Normalnie z VATem naliczonym na fakturze, w którymś kroku podaje się NIP i tyle.
  • Odpowiedz
@Oastry: nie, podaje się to konsultantowi i on to przepisuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiem bo dwa razy to przerabiałem.

ale jak napisałem, jest to tylko w przypadku gdy chce się od nich fakturę unijną - bo domyślnie na firmę wystawiają fakturę dla firm jako PL z VAT. Może @ETplayer źle sformułował pytanie w mailu i uznali, że chce zamówienie z "Reverse Charge", a wtedy
  • Odpowiedz
@Faley: właśnie mimo tego co napisali, to i tak wysłali proforme z VAT 23% którą nie można opłacić kartą bo potrzebuje dwóch rachunków bankowych do przelewów 15k :D
Dla mnie troche to dziwne w tych czasach
  • Odpowiedz