Wpis z mikrobloga

Stworzyłem projekt .NET Core'a z Angularem. Zainstalowałem najnowsze wersje nodejs, angular cli oraz npm. Niestety, gdy odpalam projekt (nic nie zmieniałem, startowa wersja projektu) to wywala mi ten błąd:

AggregateException: One or more errors occurred. (One or more errors occurred. (The npm script 'start' exited without indicating that the Angular CLI was listening for requests. The error output was: ))

Ktoś wie jak to ogarnąć?

#csharp #naukaprogramowania #angular #pytanie #pytaniedoeksperta
g.....v - Stworzyłem projekt .NET Core'a z Angularem. Zainstalowałem najnowsze wersje...

źródło: comment_1621425434ZMdJRArZrW8RkFeZWzY32W.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@g_vv: Polecam zacząć od innej początkowej templatki.
Takiej która nie daje Angulara na serwer.
Zakładam, że to jest tak zrobione żeby uzyskać server side rendering.
Angular na serwerze to nie jest dobry pomysł dla początkujących
  • Odpowiedz
@budyn: @Mazowia:
Chciałem sobie po prostu odpalić .NET Core web app with Angular takiego gotowca bez edytowania i zobaczyć jak to wygląda. Wiem, że nie jest to dobre dla początkującego, ale wiecie może co muszę doinstalować/zmienić w kodzie, aby to zadziałało? Chcę tylko zerknąć jak to wygląda i działa. Będę działać ogólnie na początku bez Angulara.

Przerabiam ten kurs
https://www.udemy.com/course/podstawy-backendu-aspnet-core/

Zrobiłem wszystko tak samo jak gość, ale wciąż wywala mi
  • Odpowiedz
@Mazowia:
Co ciekawe, gdy z konsoli będąc w pathu ClientApp projektu odpalę npm start to działa. Ale gdy odpalę sobie z poziomu VS na IIS to... nie działa i jest błąd jak na screenie.
  • Odpowiedz
Co ciekawe, gdy z konsoli będąc w pathu ClientApp projektu odpalę npm start to działa. Ale gdy odpalę sobie z poziomu VS na IIS to... nie działa i jest błąd jak na screenie.

@g_vv: A w jakim celu chcesz odpalać to przez IIS? Npm start jest raczej wykorzystywany do debugowania lokalnie, a nie stawiania aplikacji na IIS. IIS powinien dostać statycznie wygenerowanie pliki, czyli powinieneś odpalić komendę npm run-script build (lub
Hirunkan - > Co ciekawe, gdy z konsoli będąc w pathu ClientApp projektu odpalę npm st...

źródło: comment_1621431967YLz9mEnhHHwX6wG9AqQALk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz