Wpis z mikrobloga

@femur: z neostrada dawno nie miałem do czynienia - mobilny internet akurat ostatnio ogarnialem i imho jeśli masz dobry zasięg to jak najbardziej jest to opcja - jedyny warunek to porządny router z LTE a nie te śmieszne breloki mobilne

Ogólnie jak masz od kogo pożyczyć router, ew nie szkoda ci ~400zl na jakiegoś chociaż TPLinka MR200 to możesz spróbować z jakimś starterem na kartę - jak nie pójdzie to
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: super, że polecasz router, o to też chciałem zapytać. Właśnie ku tej opcji się przychylam, tylko że chciałem zwrócić router jeśliby nie pykło z zasięgiem. Chyba te routery co dają do neostrady są w porządku? Czy jest jakiś sens tego tplinka na neo?
  • Odpowiedz
@femur: te ich routery to syf, tam nie możesz sobie skonfigurować praktycznie nic poza zmianą hasła... Nie rozumiem tego podejścia niektórych ISP, że narzucają korzystanie ze swoich urządzeń.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@femur: jeśli mobilny nie ma limitu danych lub ten który jest Cię satysfakcjonuje + kupisz/dostaniesz dobry router to bym brał. Przez 2 lata mieszkając przy mogilskim miałem lte z t-mobile z routerem D-Link dwr 921 i żadnych problemów ze streamingiem w full HD czy graniem online.
  • Odpowiedz
@femur: niestety nie wiem co jest w Neostradzie i czy jest możliwość podłączenia swoje routera - może być tak że mają swoje urządzenie i koniec - no to podpinanie swojego routera dodatkowo wtedy by się trochę mijało z sensem

Ludzie którzy się znają na sprzęcie na pewno ci doradzą nawet lepszy sprzęt w podobnej cenie, ale ja po researchu zdecydowałem się na tego TPLinka, używam trzeci miesiąc i działa super
  • Odpowiedz
  • 1
@femur: stałem przed podobnym wyborem na wynajmowanym mieszkaniu w centrum. Żeby się nie wiązać umową wziąłem lte i korzystam drugi rok jako główny internet, jest ok. TMobile, nie ma lejków, nie ma limitów, prędkość akceptowalna 99% czasu, ten jeden procent to reset modemu raz na tydzień średnio.

Każde dobre stałe łącze lepsze, chyba że nie chcesz umowy.
  • Odpowiedz
@BooB: też takich nie widziałem. Ale jest oferta z orange 250 gb + happy hours w nocy co mi by raczej spokojnie wystarczało.
  • Odpowiedz
@femur: ja sam się będę przeprowadzał i dopóki do mnie nie dojdzie światłowód to też czegoś lte szukam, jak na razie najlepsza oferta jaką wypatrzyłem to Virgin Mobile za 50 zeta (220 gb) i bez umowy terminowej ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@femur: wiem, też widziałem orange, ale właśnie nie chce brać umowy terminowej, bo jak się okaże że te lte gówniane będzie u mnie, to będę chciał się szybko ewakuować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@BooB: oj, to 500GB to słabo trochę. Ja mam Magneta L z dwoma sim'ami no limit za 120. Ale teraz jak patrzę w apkę, to to jest tylko na firmę.
  • Odpowiedz