Brownie: • Czekolada gorzka - 30g • Erytrol - 3 łyżeczki • Jajko - 3 sztuki (150g) • Kakao Decomorreno - 30g • Mąka migdałowa - 100g(w oryginalnym przepisie jest 50g ale jakoś było mało) • Masło Ekstra bez laktozy - 80g • Proszek do pieczenia Celkio - 1/2 łyżeczki(i tu popełniłam błąd, bo dałam całą łyżeczkę, więc za bardzo wyrosło) • Śmietanka 36% - 30ml • Żelatyna - 1 łyżeczka
Rozgrzać piekarnik do 180C i przygotować foremkę. Ropuścić masło i czekoladę (w mikrofali albo garnku) W dużej misce ubijamy razem masło, słodzik, jajka i ekstrakt waniliowy. Dodamy mąkę migdałową, kakao w proszku, żelatynę, proszek do pieczenia, sól i ubijamy aż do połączenia. Dodawaj po trochu śmietanki lub wody, aby rozrzedzić ciasto. (<- można pominąć)
Piec 15 do 20 minut. Jeśli wolisz bardziej ciastowe brownie, kontynuuj pieczenie przez kolejne kilka minut, aż środek będzie w pełni upieczony. Wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia w formie.
Polewa orzechowa - można totalnie pominąć Polewa: • Masło Osełka - 50 G • Pasta Orzechowa - 70 G
Masło i pastę orzechową (może być masło orzechowe) rozpuszczamy w granuszku. Zostawić do ostygnięcia. Kiedy nabierze konsystencji odpowiedniej do smarowania ciasta - pokrywamy nią brownie.
@Zkropkao_Na: fajny przepis musze przetestowac. Ja zawsze z czerwonej fasoli robilem, ale nie jestem na keto to moge sobie pozwolic na wiecej wegli ( ͡°͜ʖ͡°)
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)... #przegryw
• Czekolada gorzka - 30g
• Erytrol - 3 łyżeczki
• Jajko - 3 sztuki (150g)
• Kakao Decomorreno - 30g
• Mąka migdałowa - 100g(w oryginalnym przepisie jest 50g ale jakoś było mało)
• Masło Ekstra bez laktozy - 80g
• Proszek do pieczenia Celkio - 1/2 łyżeczki(i tu popełniłam błąd, bo dałam całą łyżeczkę, więc za bardzo wyrosło)
• Śmietanka 36% - 30ml
• Żelatyna - 1 łyżeczka
Rozgrzać piekarnik do 180C i przygotować foremkę.
Ropuścić masło i czekoladę (w mikrofali albo garnku)
W dużej misce ubijamy razem masło, słodzik, jajka i ekstrakt waniliowy.
Dodamy mąkę migdałową, kakao w proszku, żelatynę, proszek do pieczenia, sól i ubijamy aż do połączenia.
Dodawaj po trochu śmietanki lub wody, aby rozrzedzić ciasto. (<- można pominąć)
Piec 15 do 20 minut.
Jeśli wolisz bardziej ciastowe brownie, kontynuuj pieczenie przez kolejne kilka minut, aż środek będzie w pełni upieczony.
Wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia w formie.
Polewa orzechowa - można totalnie pominąć
Polewa:
• Masło Osełka - 50 G
• Pasta Orzechowa - 70 G
Masło i pastę orzechową (może być masło orzechowe) rozpuszczamy w granuszku.
Zostawić do ostygnięcia. Kiedy nabierze konsystencji odpowiedniej do smarowania ciasta - pokrywamy nią brownie.
Makro całości: Kcal: 2,635 T: 201.3g Ww: 22.6g, B: 78.8
#niebieskipasek mówi, że dobre.
#keto #gotujzwykopem #pieczzwykopem #gzw #dieta #chudnijzwykopem