Wpis z mikrobloga

Brownie:
Czekolada gorzka - 30g
Erytrol - 3 łyżeczki
Jajko - 3 sztuki (150g)
Kakao Decomorreno - 30g
Mąka migdałowa - 100g(w oryginalnym przepisie jest 50g ale jakoś było mało)
Masło Ekstra bez laktozy - 80g
Proszek do pieczenia Celkio - 1/2 łyżeczki(i tu popełniłam błąd, bo dałam całą łyżeczkę, więc za bardzo wyrosło)
Śmietanka 36% - 30ml
Żelatyna - 1 łyżeczka

Rozgrzać piekarnik do 180C i przygotować foremkę.
Ropuścić masło i czekoladę (w mikrofali albo garnku)
W dużej misce ubijamy razem masło, słodzik, jajka i ekstrakt waniliowy.
Dodamy mąkę migdałową, kakao w proszku, żelatynę, proszek do pieczenia, sól i ubijamy aż do połączenia.
Dodawaj po trochu śmietanki lub wody, aby rozrzedzić ciasto. (<- można pominąć)

Piec 15 do 20 minut.
Jeśli wolisz bardziej ciastowe brownie, kontynuuj pieczenie przez kolejne kilka minut, aż środek będzie w pełni upieczony.
Wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia w formie.

Polewa orzechowa - można totalnie pominąć
Polewa:
Masło Osełka - 50 G
Pasta Orzechowa - 70 G

Masło i pastę orzechową (może być masło orzechowe) rozpuszczamy w granuszku.
Zostawić do ostygnięcia. Kiedy nabierze konsystencji odpowiedniej do smarowania ciasta - pokrywamy nią brownie.

Makro całości: Kcal: 2,635 T: 201.3g Ww: 22.6g, B: 78.8


#niebieskipasek mówi, że dobre.

#keto #gotujzwykopem #pieczzwykopem #gzw #dieta #chudnijzwykopem
Zkropkao_Na - Brownie:
• Czekolada gorzka - 30g
• Erytrol - 3 łyżeczki
• Jajko - 3...

źródło: comment_1621191044i71Rftk8b7iowdId5bPtWs.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz