Co prawda to niezdrowe, ale z różnych powodów człowiek czasami lubi/musi #!$%@?ć popularną chińską zupkę. Macie jakieś proste sposoby na wzbogacenie smaku? Dzisiaj dodałem podsmażone tofu i odrobinę oleju sezamowego - zajebiście mi smakowało. Macie jakieś swoje patenty?
@zlo1991: co do wzbogacenia składnikowego zupki nigdy nie eksperymentowałem. Moge za to z całą pewnością stwierdzić, co do odbioru smakowego, to najlepsze doznania są kiedy takową zupkę chińską, najlepiej ostrą, #!$%@? się na kacu ( ͡°͜ʖ͡°)
@zlo1991: Ja mam taki patent ze dodaje do zupki przed zalaniem goracy kubek zblizony smakowo choc niekoniecznie fajnie gestosci nabiera i komponujenie smaki.
@zlo1991 ja lubię dodać do pho od vifona czosnek pokrojony w plasterki i sosu sojowego. Jak mam to świeżą kolendrę i/lub szczypior. Sos ostry również ofc :)
@Samol94 kiedys o tym czytalem, skoro polecasz moze to troche poprawi smak!
@OcelotEater o kurde wszystko to mam i chcialem dac ale chyba wlasnie do pho lepiej pasuje :) dzieki
@mr_root to jajeczko, rowniez nawet sadzone wydaje sie byc spoko, chyba trzeba sprobowac, miesne i miesopodobne dodatki same w sobie wiadomo - dadza duzo tresci
@zlo1991: No dobra sprzedam Ci mega patencik na te zupkę. Zalewasz wrzątkiem nierozkruszony makaron. Odcedzasz. Przepłukujesz zimną wodą. . Wrzucasz losową mrożonkę którą akurat masz w zamrażarce na ogień. Przyprawy z zupki zalewasz w kubku malutką ilością wrzątku. Jak warzywa są gotowe dodajesz makaron i mix z kubka i czekasz chwilę żeby maź z kubka oblepiła wszystko na gęsto a makaron podgrzał. Wkładasz da buźki pałeczkami mega chińskie danie zrobione na
#jedzenie #gotujzwykopem #vifon
poczekać jeszcze dodatkowe 3 minuty i podczas czekania zakryć miskę talerzem.
@OcelotEater o kurde wszystko to mam i chcialem dac ale chyba wlasnie do pho lepiej pasuje :) dzieki
@mr_root to jajeczko, rowniez nawet sadzone wydaje sie byc spoko, chyba trzeba sprobowac, miesne i miesopodobne dodatki same w sobie wiadomo - dadza duzo tresci
Jajko na miekko tez fajen opcja