Wpis z mikrobloga

• 0
Panowie,
Jak się zapisuje grę w Demons Souls?
Nigdy nie grałem w tego typu tytuły - pogoniłem z mieczem tu i ówdzie, wszedłem do kilku mgieł ale jak wrócić do centrum żeby coś kupi?
Jak się leczy? Tymi ziołami to tylko do połowy paska życia i już?

Jakieś rady dla newbie żeby nie wydrapać sobie oczu?

A, i jest jakiś soundtrack w tej grze czy tylko moje obuwie odbijające się o posadzkę zamku?

Pierwsze wrażenia rewelacja, podoba mnie się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ps5
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gawix: W formie ducha masz tylko połowę zdrowia. Musisz nałożyć pierścień (do znalezienia w pierwszej lokacji), wówczas będziesz miał 3/4 życia lub użyć kamienia emferycznych oczu (wówczas znów będziesz człowiekiem i będziesz miał całe życie, ale tylko do czasu kolejnego zgonu).
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Makurise Archstone to które miejsce? Tam gdzie pierwszy raz byłem duchem, czy tam gdzie jeszcze byłem człowiekiem?

Jak tam wrócić? Na nogach czy użyć tej pierścienia i stracic wszystkie dusze?
  • Odpowiedz
@gawix: archstone to punkty jak fast travel. Wyglądają jak miecz wbity w kamień i są na początku każdej lokacji i przy bossach. Tracić dusze bez sensu, wróć się na początek lokacji i normalnie się przenieś
  • Odpowiedz
@gawix: 1. grę zapisujesz przez wyjdź z gry i zapisz w tej grze nie ma za bardzo autosaveow czy ręcznych saveow w czasie gry.
2. żeby coś kupić musisz cofnąć się do klinca ( tego co startujesz lokacje ) i do spójni albo poprostu jakiegoś kupca jak znajdziesz po drodze.
3. leczenie odbywa się przez właśnie te zioła później są mocniejsze też ogólnie jest bodajże ich z 5 rodzaji każdy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kamroz @quag7
Jest grane, czasu mało ale właśnie skacze z mieczykiem. Jedyne co mnie przerasta to brak save i powrót prawie na początek przy zgonie ale co tam, gra się super.
  • Odpowiedz
@gawix: jak bardzo cię razi brak save to jest na to patent z ręcznym wgrywaniem zapisu w chmurę przy wyłączonej synchronizacji. Ale z pewnością zabija to część uroku soulsów, więc to raczej tak w ostateczności jakbyś miał się odbić od gry z tego powodu. Jak ukończysz demony to odpal koniecznie bloodborne i trylogie dark souls. Tam masz częściej ogniska/latarnie, a nie tylko przy bossach i gra się już trochę lepiej
  • Odpowiedz
@gawix: Claymore w obie ręce i do przodu 34sily i reszta hp stamina a co do pancerza itd to obojętne bylebys miał rollowanie normalne czyli mniej niż 50% max udźwigu wyposażenia. potem ulepszac Claymore do +10 (możesz wtedy iść pod mniej siły) lub do +5 miażdżący (do tej 34sily po miazdzscy ma lepsze skalowanie z siłą) i tyle z tą bronią już do końca gry zostajesz od praktycznie samego startu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kamroz co mogę zrobić z duszami których nie wydam? Da się to jakoś przechować w spójni żebym nie stracił? Z moimi umiejętnościami to coś czuję że pierwszy winkiel i pocałuje podłogę
  • Odpowiedz