@Szyju: niestety nie - do tej pory jechałem na NFC kupionym w sklepie, ale na przyszłość planuję się dogadać z jakimś sadownikiem co do paru skrzynek jabłek prosto z sadu
@l_Grela_l: Pasteryzacja nie przeszkadza w fermentacji? Ile % mają te cyderki? Po fermentacji tylko jakaś mala filtracja i do butelki z kilkoma gramami cukru?
@Szyju: fermentacja zawsze sprawnie ruszała nie mierzyłem dokładnie % ale po własnych odczuciach po piciu powiedziałbym że odrobinę więcej niż standardowe piwo zlewam znad osadu, dodaję cukier i kapsluję - nie filtruję przez nic, zostawiam mętny
Rafonix się #!$%@?ł na psach? Bo na tym prime tak się zachowuje jakby tak, wydaje się wydygany być i bije się jak mu to mówią , nie ma argumentów żadnych Pytam bo nie śledzę #rafonix #primemma #famemma #donkasjo
Idealnie na nadchodzące upały - 20 litrów litrów cydru zabutelkowane i leci do nagazowania się i potem schłodzenia :D
źródło: comment_1620922756CDjSCJZdqKPcCOpyC0mWN5.jpg
Pobierz@l_Grela_l: z tymi butelkami jednorazowymi to ostrożnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
polecam ważyć butelki i te najlżejsze wywalić aby później boom nie zrobiły
@Wychwalany: nie są jednorazowe, bo używam ich trzeci raz do cydru ;P
nie mierzyłem dokładnie % ale po własnych odczuciach po piciu powiedziałbym że odrobinę więcej niż standardowe piwo
zlewam znad osadu, dodaję cukier i kapsluję - nie filtruję przez nic, zostawiam mętny