Wpis z mikrobloga

@dran2: ja już sobie policzyłem, zamiast 1500 do zusu zapłacę 3600, no i to na tyle. 2000 zł więcej w składkach, no cóż, może emeryturę będę miał wyższą (xD)
Najgorsze jest to że pewnie zlikwidują albo znacznie ogranicza odliczanie składki zdrowotnej od podatku naliczonego. To tak naprawdę zaboli wszystkich, którzy pracują a nie siedzą na socjalu... No cóż, przykro. Nie warto było się uczyć i rozwijać.
@dran2: no jak to co 9 procent składki zdrowotnej od dochodu i brak odliczenia tej kwoty od podatku dochodowego. Nic więcej nie zrobią. Rób screeny.
Ucierpią najbardziej jdg ( bo trzeba będzie zapłacić wyższą składkę zdrowotną niż do tej pory od dochodów powyżej 10k zł ), a w dodatku dostaną rykoszetem ludzie na UOP, bo nie będą też mogli sobie składki zdrowotnej odliczyć od podatku naliczonego ( dochodowego). Oczywiście mowa tutaj
A rolników wypierdzielą z KRUS xD

@shaelix92: oczywiście że nie.
Dojebią JDG, to fakt. UOP powyżej jakiejś kwoty też oberwie.

Ale tak jak nie #!$%@? górnikom (a tylko dali - 120k / 4-letni urlop płatny 80%), tak samo nie dojebią rolnikom.
Również rób screena ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Namyslaw: ok, nie upieram się przy rolnikach, bo to jednak co by nie było ich elektorat. A oni nie robią programów dobrych ekonomicznie tylko żeby znowu przekupić swój elektorat i wygrać kolejne wybory.
Także nie upieram się kolego, więc nie rzucaj mi się tu.