Aktywne Wpisy
wilk633 +122
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
okazuje się, że szczepionka działa
szury: nie wiadomo jakie działania uboczne
okazuje się, że nie ma działań ubocznych w 99,9%
szury: 0,1% ma działania uboczne
okazuje sie, że 0,1% tych działań ubocznych jest znacznie łagodniejsze niż przejście choroby
szury: ktoś młody umarł
okazuje się, że wpadł pod samochód
szury: ale to było po szczepieniu, gdyby nie poszedł na szczepienie to by nie umarł
okazuje się, że sąsiad poszedł po bułki i też potrącił go samochód i umarł
szury: ale po bułki każdy musi chodzić, a na szczepienie nie musisz
okazuje się, że punkt szczepień jest obok sklepu z bułkami
szury: nie ma to znaczenia, to była niedziela i sklep był zamknięty
okazuje się, że to żabka i jednak była otwarta
szury: w żabce nie było bułek tego dnia
....
#koronawirus #antyszczepionkowcy #konfederacja
Jak ktoś buduje też jakieś jakieś teorie o tym, że szczepienia nie pomagają, to szczerze polecam poczytać analizę przypadku programu szczepień w Izraelu: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21
@pampkijampki: ok
Przyklady na które Ty się powołujesz to głupie zagrywki, bo nie da się porównywać stanu wiedzy i dostępnych metod badań do takich sprzed kilkudziesięciu i więcej lat.
Dlaczego akurat w
Nie. Tak samo trafna jak wspomniana przeze mnie lobotomia.
Błędy lekarskie są naturalną konsekwencja bardzo ryzykownych procedur medycznych, które obecnie potrafimy