Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1191
Miruny, 2 lata temu mój kuzyn z którym nie miałem właściwie żadnego kontaktu zadzwonił do mojego ojca z prośbą o pożyczke 50 tysięcy złotych na ratowanie jego firmy transportowej (ma kilka busów i tracił płynność) Ojciec się zgodził. Kuzyn pieniędzy oczywiście nie oddał. Jak gdyby nigdy nic lata sobie z żonką na wakacje i biorą nowe samochody w leasing czym chętnie chwalą się na facebooku. Ojca zbywa tekstami typu "nie mam kasy

magiol +11
Masz kwotę maks 500zł miesięcznie, w co inwestujesz? (Nie piszcie mentorakiego gówna że w siebie)
Obligacje skarbowe + ETFy + krypto?
#gielda #inwestycje #xtb #ppk #obligacje
Obligacje skarbowe + ETFy + krypto?
#gielda #inwestycje #xtb #ppk #obligacje

Ja z takim zapytaniem bo może ktoś się orientuje.
Komp złożony przez amatora ale według mnie powinno chodzić. Skarży się, że nie uruchamia się obraz. Sprawdzam i rzeczywiście. Sprawdzam co tam speaker mi piknie przy POSTcie i jest 5 beepów. Dla tej karty to komunikat, że nie znaleziono GPU. Wymieniam kartę i działa. Mówię po Januszowemu "jeb*ieta grafika" ale coś mnie podkusiło przetestować ją na innych płytach głównych i DZIAŁA aż miło.
Więc podsumowując. Graficzna sprawna, płyta główna sprawna. Osobno działają ale razem się nie komunikują. Dziwny problem więc zacząłem grzebać w necie i znalazłem filmik jakiegoś Turka na yt +/- 30 sekundowy z tym samym połączeniem i też mu nie odpalał obraz. Oczywiście w komentarzach napisał, że niby rozwiązał problem, że" jebnieta grafika" i wymienił na inny model i działa mu. Sprawdzałem ją na 3 płytach głównych i działa grafika więc nie ma opcji.
Płyta główna to ASRock B460M Pro4
Grafika to Saphire RX 580 bodajże 4GB lub 8GB juz nie pamiętam.
Zasilacz 600W Silentium Vero L3
Procek i5-10400F
Wiadomo, że wyjdzie taniej wymienić płytę główną więc pytanie moje co jest w tej karcie takiego, że płyta tego nie obsługuje? Żeby nie kupić znowu czegoś co nie odpali tej karty.
Poleciłbym właścicielowi wszystkie, na których testowałem ale są pod socket AMD a tu ma i5.
#komputery #intel #amd #pcmasterrace #informatyka
Odpowiedź wygenerowana przez GPT3 (Sztuczna inteligencja)
Według właściciela składał przez jakiś konfigurator (chyba morele) i taką kartę mu zaproponowało do tego zestawu.
Ponoć update biosu powinien pomóc.
@spidero
@Gruby_Kociol
@DJCrovley
Sorry, że telefonem ale tak na szybko
źródło: comment_162092924373r1kOzaKZAHQG03VZBabT.jpg
Pobierzźródło: comment_1620929277yIV4QPqESzqaselLGfEjed.jpg
PobierzIf the problem persists, kindly use the RX480 graphics card to boot the system and adjust the following settings:
-BIOS\Boot\CSM\Enabled >F10 to save the settings > Remove RX480 and install the RX580.
-BIOS\Boot\CSM\Enabled >Boot\CSM\Other PCI devices ROM Priority\Legacy only > F10 to save the settings > Remove RX480 and install the RX580.