Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 62
kup nową strzelankę

gromadź wszystkie możliwe bronie i amunicję

używaj tylko gównianych podstawowych, bo lepsze przydadzą się później

pokonaj końcowego bossa

zdaj sobie sprawę, że to koniec gry

zrozum, że przeszedłeś całą kampanię bez radości z korzystania z najfajniejszych broni

zdaj sobie sprawę, że działasz podobnie w prawdziwym życiu

#pasta #przegryw #gry
  • 9
@Conscribo: to ja w GTA: The lost and damned, gdzie do końca gry oszczędzałem amunicję w assault shotgunie, by w ostatniej misji okazało się że można za free nabrać sobie wszystkich broniek od zaprzyjaźnionego handlarza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@herold_quun: I tak mam ciągle w horrorach. Na przykładzie Resident Evil - zamiast pójść guns blazing ze strzelbą, swoim magnum, gdzie mam ledwo kilka kul, czy jedno-razową wyrzutnie rakiet, a bo może będzie jakiś większy boss i wszystko pistolecikiem i nożykiem, żeby nic się nie zmarnowało.

No i człowiek kończy grę z takim arsenałem, że ostatniego bossa #!$%@? bez problemu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Conscribo: No też nie raz tak robiłem xD Ale raz w życiu rzeczywiście miałem taki problem, że brakowało mi ekwipunku i kombinowałem jak się tylko dało, aby wgl przejść etap obrony wioski w Dragon Age. Okazało się, że jak się zaczął atak to już się nie dało tego przerwać i skoczyć do jakiegoś sklepu. A oczywiście nadpisalem save'a. Do tego grałem na koszmarnym poziomie trudności czyli najwyższym. Miałem może 3 potki
Nie ma nic gorszego niż podświadome skradanie się w nadziei że za takie podejście są jakieś bonusy XD

A zachomikowane potiony to stały gość wszystkich moich ekwipunków w Morrowindzie, Oblivionie i Skyrimie
@Conscribo: Miałem tak jak grałem w The Last Of Us. Przez całą grę oszczędzałem amunicję do miotacza ognia, ulepszyłem go na maxa i czekałem na dobrą okazję żeby go użyć. A tu niespodzianka, gra się skończyła a ja go nie użyłem ani razu ;d
@Conscribo: o fak, jakie prawdziwe
ja w dodatku cierpie na zbieractwo, a zbieram wszystko ze strachu przed tym, że nie bede tego miał jak będe akurat potrzebował i potem w grach cały ekwipunek #!$%@? randomowymi itemami, które sie nie przydały, a bałem sie sprzedać xd

to samo w życiu po części, szuflada #!$%@? rupieciami xdd