@Sigfried: mgr ekonomii here, praca jest ale raczej nie w Toruniu (z tym że tu generalnie pracy nie ma, niezależnie od wykształcenia). Ostatecznie poszłam w IT ¯\_(ツ)_/¯
@Sigfried: informatyka i fir to kierunki na których staże/pracę powinno się łapać jeszcze na studiach, w dużych miastach typu Wro czy Warszawa już pod koniec 1 roku ludzie chodzą na płatne staże z FiR'u. A w Toruniu to na staż można się załapać co najwyżej do Manekina ( ͡°͜ʖ͡°)
@Sigfried: doskonale Cię rozumiem, bo sam idę na UMK. Ale ja mieszkam w Bydgoszczy i zamierzam dojeżdżać, więc w moim przypadku to trochę inaczej wygląda. Z finansami to i w Bydgoszczy tragicznie, bo w sumie w kujawsko-pomorskim to nie masz nawet żadnej filii korpo z BIG4. Ale z IT już lepiej, jest sporo softwarehouse'ów, jest kołchoz Asseco, Nokia, od biedy Atos, nawet jest kilka firm z gamedevu. W razie czego mógłbyś
@Baylon: wiem nawet na jaki kierunek się wybierasz ( ͡°͜ʖ͡°), gdzieś mi mignąłeś na mirko i zapamiętałem nick. Nie jestem pewien jeszcze co do tej infy, generalnie nie wiem na co chciałbym iść. Nie chciałbym wdepnąć w jakiś wyjątkowo gówniany kierunek. Na UMK wyselekcjonowałem właśnie informatykę oraz finanse i rachunkowość jako takie dwa (moim zdaniem) najciekawsze kierunki. Poza nimi to: automatyka i robotyka, ekonomia, zarządzanie,
zastanawiam sie nad informatyka albo finansami i rachunkowoscia.
ps. kierunki typu zarzadzanie i ekonomia to gowno, po ktorym nic sie nie ma?
#studia #torun #studbaza #pytanie
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie jestem pewien jeszcze co do tej infy, generalnie nie wiem na co chciałbym iść. Nie chciałbym wdepnąć w jakiś wyjątkowo gówniany kierunek. Na UMK wyselekcjonowałem właśnie informatykę oraz finanse i rachunkowość jako takie dwa (moim zdaniem) najciekawsze kierunki. Poza nimi to: automatyka i robotyka, ekonomia, zarządzanie,
Komentarz usunięty przez autora