Wpis z mikrobloga

• 3
@OstryKrulAlbanii znam ludzi, którzy kodowali od podstawówki i takich, którzy przebranżowili się po 30 roku życia. Większość z nich jest zadowolona z miejsca w którym się znajdują. Nie ma reguły. Rób swoje i nie przejmuj się tym detalem
  • Odpowiedz
@OstryKrulAlbanii: w sumie mam teraz 24 (jeszcze) i jakieś 3 lata expa w zawodzie i też mam cały czas wrażenie że to jest mało jak na ten wiek xd

ale później sobie przypominam, że są osoby, które studiują do nawet 28 roku życia i nie mają żadnego doświadczenia
  • Odpowiedz
@KamilloPL: No spoko, jak komuś idzie tak robić studia równocześnie i to godzić, to najzajebiściej, ale nie wyobrażam sobie na nie-gównostudiach tak robić. Po prostu fizycznie byłbym wrakiem. Poza tym trzeba być zajebistym/mieć uber farta, żeby dostać robotę od razu po maturce w branży imho.
  • Odpowiedz
@OstryKrulAlbanii: w moim przypadku to było w wieku 29 lat i jakoś w pracy nikt nie daje j-----a o to ile inne osoby mają lat. To staż pracy i umiejętności się liczą, ale nie twój wiek. XD (chyba że jakaś dziwna praca z dziwnymi ludźmi, to wtedy może wiek też się liczy, ale to wtedy chyba lepiej zacząć myśleć o zmianie na normalne miejsce pracy XD)
Grupek od IT nie
  • Odpowiedz
@OstryKrulAlbanii: Nie-g---o studia IT? To chyba nie w tym kraju :D. Ja na uniwerku miałem kilka przedmiotów, które poważnie traktowały jakąś aktualną tematykę, a reszta to były wręcz zajęcia z historii IT. Nie zdziw się, że jak pójdziesz do pracy to zderzysz się z technologiczną ścianą. Branża zmienia się tak dynamicznie, że żadna praktycznie uczelnia nie ma szans za tym nadążyć, a co dopiero uczelnia państwowa z leśnymi dziadkami na
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@OstryKrulAlbanii: to akurat nic dziwnego że ludzie którzy poszli standardowym trybem studia informatyczne po maturze będą hejtowac wszystkich innych, bo jeszcze by się okazało że niepotrzebnie na studiach się męczą ;d
  • Odpowiedz