Aktywne Wpisy
ciesIak +9
K---a mam 33 lata i nie mam nawet #prawojazdy
Chodziłem na kurs jak miałem 27 i oczywiście z------m, myślicie że warto wrócić? Bo źle się z tym czuje że nie mam.
#pytanie #wychodzimyzprzegrywu #przegrywpo30tce #kiciochpyta
Chodziłem na kurs jak miałem 27 i oczywiście z------m, myślicie że warto wrócić? Bo źle się z tym czuje że nie mam.
#pytanie #wychodzimyzprzegrywu #przegrywpo30tce #kiciochpyta
zapatrzon_w_grunt +367
Moderacja perfidnie kłamie, dodając nagłówek do mojego znaleziska. Oczywiście niezalogowani użytkownicy wpadają w cenzurę czy chcą czy nie chcą. Bo tak. Zalogowani trafiają domyślnie w cenzurę. Chcesz wyjść? Szukaj sobie opcji w ustawieniach mireczku. Twój wpis trafił na ocenzurowane? Nikt Ci o tym nie powie, bo tak działa Shadow Ban.
Od niedawna w Rosji obowiązuje, nowe prawo, dzięki którym, władza może łatwo kneblować, niewygodnych dla nich dysydentów. Nie potrzeba nawet sądowego wyroku. Bez większych trudności, można uznać obywatela, za członka organizacji terrorystycznej, bądź jako agenta zachodnich służb. Gdy taka osoba zechce, zabrać publicznie głos, np na łamach jakiejś gazety, musi liczyć się z kilkoma obostrzeqzaniami. Artykuł musi zaczynać się od informacji, że autor jest agentem tajnych służb. Sama gazeta, też ląduje, na liście współpracowników ‚tajnych służb’. Jednym z takich ‚agentów zachodu’ jest Denis Kamalyagin (Денис Камалягин). To on jest właśnie tym tym wysoko latającym trollem ;) Wysłał on, jak już został skazany, politykom partii Jedna Rosja, drobne kwoty pieniężne, na ich prywatne konta bankowe. Akurat, ci politycy są, w trakcie kampanii wyborczej. Zgodnie z obowiązującym prawem, są oni teraz uznani, za współpracowników, zachodniego agenta. Informacja ta musi zajmować 15% miejsca, powierzchni billboardów i innych materiałów używanych w kampanii wyborczej
#rosja #trolling #4konserwy #polityka
https://echo.msk.ru/news/2833506-echo.html
My to już tez przerabialiśmy z organami władzy jak sąd kazał TVP przeprosić konfederacje.
Wiem, że szanse są nikłe ale już sam fakt, że wykorzystał prawo, przeciwko ich autorom, jest pomysłowe
@Opipramoli_dihydrochloridum: czemu nie? Porównanie wyjątkowo trafne, bo raz że konfederacja ten wyrok dostała praktycznie przed samymi wyborami, a dwa że ustroje polityczne Polski i Rosji są bardzo zbliżone.