Wpis z mikrobloga

>Bądź lewicową działaczką

>Urządź zbiórkę urodzinową na używany komputer, niezbędne narzędzie do pracy

>Gównoburza, ale są tacy, którzy cię bronią

>Zrób sobie fotę z drogim sprzętem od międzynarodowej korporacji

>Produkuj się w swoich mediach społecznościowych jak to padasz ofiarą hejtu, publikując wpisy dzbanów, którzy umieją tylko wyzywać

>Kiedy ktoś cię merytorycznie skrytykuje, że: po pierwsze, można było kupić tańszy sprzęt, zwłaszcza, że hajs pochodzi ze zrzutki. Po drugie: wychodzi się na hipokrytkę w sprawie swoich wartości jarając się sprzętem wielkiej korpo, DAJ BANA i udawaj, że nic się nie stało.

Hania i Jaś. Jedna płacze o hajs na sprzęt Apple. Drugi konwertuje psy na roślinne żarcie. Jest ktoś kto bardziej szkodzi polskiej młodej lewicy?

#bekazlewactwa #neuropa #4konserwy
biesy - >>Bądź lewicową działaczką
>Urządź zbiórkę urodzinową na używany komputer, ni...

źródło: comment_1620204310IudDUTTC3Dp7Tvx5Jx9yj9.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
@biesy: ponawiam pytanie przyjacielu. Znasz jakieś komputery nie produkowane przez międzynarodowe korporacje?

Robisz sobie zbiórke

bóldupyozbiórke.exe

Udaje ci się uzbierać kase

bóldupyoludziktórzywpłacają.exe

Kupujesz za zebraną kase sprzęt.

bóldupyocene.exe

Wstawiasz fotke ze zrealizowanym celem zbiórki

bóldupyofotke.exe
bóldupyorodzajsprzętu.exe
bóldupyoproducenta.exe
bóldupyolewakówurzywającychkomputerów.exe_

Error 404

Brak profitów.
  • Odpowiedz
jakieś komputery nie produkowane przez międzynarodowe korporacje?

@Towarzysz_Moskvin: choćby Eluktronics - twórca chipsetu czy komponentów a twórca komputera to różne rzeczy.

Mniejsza z korporacją, ale jakby nie patrzeć kupowanie jednego z najlepiej trzymających cenę na rynku wtórnym sprzętów, praktycznie nienaprawialnego a to tego AIO to niewątpliwie mało zgrabny wybór kupując ze zbiórki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ponawiam pytanie przyjacielu. Znasz jakieś komputery nie produkowane przez międzynarodowe korporacje?

@Towarzysz_Moskvin: ja już ci odpowiedziałem, nie musisz ponawiać pytań, przyjacielu.

Widzę, że jesteś jednym z obrońców pani Zagulskiej. Jak tak, przekaż jej proszę, że nieładnie udawać, że na jej profilu jest tylko sam hejt, a nie ma konstruktywnej krytyki.

Bo w publikacji hejtu z jakim się spotyka, ma cel - to widać na jej profilach, gdzie wręcz się tym chwali,
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Moskvin ehh, pytałeś czy jakieś komputery nie są produkowane przez duże korpo, więc Ci podałem przykład że komputer może być wyprodukowany przez mniejsza firmę,.

A ty uznałeś że jak jest procesor wyprodukowany przez Intela to cały laptop już jest z międzynarodowej korporacji i czy kupisz sprzęt od appla czy hyperbook to nie ma naczenia bo i jest z korpo.
  • Odpowiedz
kupić tańszy sprzęt, zwłaszcza, że hajs pochodzi ze zrzutki

@biesy: ze zrzutek kupuje sie najdrożej, żeby pokazać, ze akurat starczyło i następnym razem kochani wspierający muszą dać troszkę lepiej ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wap30: @gniazdko230V: Pytałem o producenta a nie montera podzespołów. ¯\(ツ)_/¯

Firma składająca podzespoły wyprodukowane przez wielkie korporacje ma znikomy wkład w powstawanie finalnego produktu.

@biesy:

ja już ci odpowiedziałem, nie musisz ponawiać pytań, przyjacielu.

Wkaesz w którym miejscu przyjacielu bo musiało mi umknąć.

Widzę, że jesteś jednym z obrońców pani Zagulskiej. Jak tak, przekaż jej proszę, że nieładnie udawać, że na jej profilu jest tylko sam hejt, a
  • Odpowiedz
Zrób sobie fotę z drogim sprzętem od międzynarodowej korporacji

@biesy: "drogim sprzętem" - iks de

Zakładam że to jest ta oficjalna fotka. Więc drogie wykopki, ten "w #!$%@? drogi sprzęt" to w najlepszym wypadku jest mid-2011 27" iMac za jakieś 2000zł (można już za 1500). Tak, tak - w najlepszym przypadku 10 letni sprzęt ¯\_(ツ)_/¯

Jeżeli to jest i7 to w takim podstawowym PassMarku ma 5319 punktów czyli tyle co w
  • Odpowiedz
Firma składająca podzespoły wyprodukowane przez wielkie korporacje ma znikomy wkład w powstawanie finalnego produktu

@Towarzysz_Moskvin: czyli mówisz że Apple ma "znikomy wkład" w powstanie macbooków, bo procesory to Intel, grafika ATI a dysk to Samsung? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Obawiam się że niewiele wiesz o projektowaniu komputerów i laptopów
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Moskvin: @biesy nawet można to ideologicznie pociągnąć i powiedzieć że używanie starego sprzętu zmniejsza "carbon footprint" zamiast produkować kolejny, byle jaki plastikowy elektrośmieć, a iMac to też nie plastikowy elektrośmieć, tylko aluminiowy i można go całkiem nieźle poddać recyklingowi jak już wyzionie ducha ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Niles: @Wap30: ale mnie nawet już nie chodzi o zakup tego kompa, tylko zostawianie z premedytacją tępego hejtu i usuwanie rzeczowej krytyki, pod budowę odpowiedniej narracji :).

Z jakiegoś powodu przecież wrzuciła to zdjęcie. Nie jest głupia i wiedziała co się będzie działo :).
  • Odpowiedz
wiedziała co się będzie działo

@biesy: nie wszyscy grają w trójwymiarowe szachy, jak znam życie chciała wrzucić fotkę żeby powiedzieć "dzięki" tym którzy się zrzucili i pokazać na co poszła kasa ¯\_(ツ)_/¯ no ale że w internetach ludzie obrzucają się gównem za byle co to wyszło jak zwykle
  • Odpowiedz
Czyli twierdzisz że jak sam złoże kompa moge się dumnie nawać jego producentem?

@Towarzysz_Moskvin: jeżeli zaprojektujesz obudowę, chłodzenie, ogarniesz ich proces produkcyjny, zamówisz specjalistyczne komponenty i wkomponujesz je w zaprojektowaną przez siebie PCB a w przypadku Appla także cały system operacyjny, a następnie rozpoczniesz masową produkcję, marketing i dystrybucję całości to tak. W przypadku komputerów stacjonarnych ten proces jest oczywiście prostszy, ale tutaj mówimy akurat o urządzeniu AiO.
  • Odpowiedz
Akurat bólu dupy o zbieranie na komputer przez dziewczynę nie rozumiem.

@niecodziennyszczon: wiesz, tu bardziej chodzi o celowe wywoływanie prostego, patolskiego hejtu i wypływanie na nim w swojej bańce. Zauważyłem to kiedy mój wywazony, krytyczny komentarz został usunięty, a debilizmy pokroju odwoływania się do wyglądu/płci zostały, ba zostały nawet uwypuklone w osobnym wpisie.
  • Odpowiedz