Wpis z mikrobloga

Siema mirki. Jako że za niecałe 3 miesiące przeprowadzam się z obecnego mieszkania to w ramach pozbywania się sprzętu fitnesowego(drążek stacjonarny, sztanga z obciążeniem) wystawiłem rzeczy na olx w dosyć niskiej cenie. Myślałem, że nikt tego nie będzie chciał, więc przystałem na propozycje kolesia proponującego 200 złotych (wystawione za 250 i dzisiaj nie nadążałem z odbieraniem telefonu od ludzi, którzy chcieli odebrać po wystawionej cenie, no ale honorny jestem - więc nie będę odwoływał.). Gość pisał, że dzisiaj odbierze bo mieszka niedaleko i na 2 raty przyjedzie na rowerze (XD). I dzisiaj tak patrzę na tą sztangę i myślę "jak on to k---a będzie wiózł wszystko na rowerze, więc postanowiłem, że napiszę do niego dzisiaj, że trochę tego jest (no obciążenie 60kg wszystkie talerze) no i że jak mi dorzuci 2 dychy to mu mogę zawieźć samochodem. Typo tam pisze coś, że covid że może wcześniej by przystał na taką propozycję(pewnie się sknera załączyła), no ale ruch to zdrowie więc jednak przyjedzie rowerkiem. Przyjechał, dał hajsik, zabral sztangę i 2 plejty 10kg na pierwszy kurs. 20 minut typ nie wraca. Mija kolejne 10 minut i typ wreszcie dzwoni dzwonkiem. Otwieram mu, a on obwieszony 2 ogromnymi torbami wbija i zaczyna pakować resztę talerzy. Pytam się go co tak długo tym rowerem leciał a on, że ciężko to było zabrać i spakował te jeden talerz na koszyk w rowerze, ale po drodze ten koszyk mu się r----------ł i Musial to wszystko zanieść i zaprowadzić rower i wrócić tutaj z buta. Więc pamiętajcie Mirki, że skąpy płaci 2 razy, więc 2 dychy oszczędził, ale za to musi sobie kupić nowy koszyk do rowera ¯\_(ツ)_/¯
#gownowpis #problemypierwszegoswiata #humor
#bekazpodludzi
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach