Wpis z mikrobloga

Fani xboxa: Sony jest skonczone, MS przejmie paleczke lidera i zmiazdzy Sony, bo jest gamepass, dlaczego w ogole ktos chcialby tam grac bo gry sa za 320pln, #sonyisdoomed #pdk
Fakty: z trzech glownych 'graczy konsolowych', deweloperzy sa najbardziej zainteresowani konsola Sony. Glownymi powodami sa latwosc w tworzeniu gier z uwagi na architekture systemu oraz ilosc sprzedanych konsol.

https://twistedvoxel.com/ps5-is-the-prefered-console-among-devs-according-to-gdc-2021-survey/

#sony #playstation #ps5 #nextgennews *

* - nie taguje xboksa z wiadomych przyczyn
  • 42
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@stormkiss: nie zesraj się. Po pierwszych exach od Bethesdy na kloca fani niebieskich klękną. Nie zdziwię się jak np. nowe Eldery czy kolejny Doom (a może Quake? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) będą czasowym lub całkowitym ekskluziwem X + pc.

I mówię to jako neutralny typek który jeszcze w next gena konsolowego nie wszedł. Czekam na info o nowym vr od Sony, bo imho tylko to
  • Odpowiedz
@stormkiss: No 44% a 30% to jest jednak duża różnica. To przecież praktycznie proporcje w stosunku 3:2. Tak więc nie, Sony szybko skończone nie będzie i to nie tylko gracze, ale deweloperzy gier o tym zdecydowali.
Wszelkie głosy mówiące, że Sony jest skończone to po prostu błazenada, której nie warto słuchać. Owszem, MS umacnia swoją pozycję na rynku, tyle że to wcale nie musi oznaczać, że Sony zbankrutuje czy coś.
  • Odpowiedz
Nie zdziwię się jak np. nowe Eldery czy kolejny Doom (a może Quake? ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

@Jubei: oczywiscie, ze tak bedzie i mowilem to juz wczesniej. MS nie po to wydaje 7,5mld dolarow by wydawac gry na platforme Sony. Zrozumieli w koncu, ze ludzie kupuja konsole dla exow, a nie z uwagi na marke
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@stormkiss: dlatego warto uprawiać miłość a nie wojnę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja osobiście nie widzę potrzeby posiadania obu konsol pod telewizorem, ale na żadną nie pluję. Mam w domu dwie konsole Sony, jedną m$ i kilka Nintendo oraz dwa niezłe pc, więc nie dyskryminuję nikogo.
  • Odpowiedz
Wszelkie głosy mówiące, że Sony jest skończone

@Ryszardzislaw: XDDDDD Wszelkie głosy padające chyba z ust wykopków z tagu xbox. Nie wiem jak ktoś może myśleć że Sony upada jak PS5 z tego co słyszałem jest najszybciej sprzedająca się konsolą w historii ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@m4ni3k1337: Oj są tacy.. I wcale nie mówię o tych typowych trollach z przeżartym mózgiem, tylko o ludziach jednak trochę bystrzejszych.
Najśmieszniejsze jest to, że Sony nie upadnie nawet jakby przegrali z kretesem na rynku gier, bo to nawet nie jest 25% ich ogólnego zysku jako firmy, tyle że niektórzy chyba tego nie potrafią zrozumieć. xd
  • Odpowiedz
@MisPluszowyZWadaWymowy: Śmieszy mnie to że często xboxowcy straszą jak to microsoft ile studiów nie wykupił jakie hity będą tworzone a póki co brak świadectwa tych słów a za to Sony może się pochwalić w ciągu ostatniego roku kilkoma hitami takimi jak np. Ghost of Tsushima, Spiderman, TLOU2 itp..
  • Odpowiedz