Wpis z mikrobloga

Ludzie jarający się gamepassem i xboxem to jest ten sam sort ludzi, co kupujący 2kg jakiejś najtańszej szynki na zapas "bo na promocji to sie opłaca" xD nie mówie o wszystkich, tylko o debilach, którzy sie ciskaja, że sony ma droższe gry. #!$%@? zrozumcie, że w gry czasem grają też dorośli ludzie, którzy przechodzą gierke jedną miesiąc albo dwa, bo zwyczajnie mają mało czasu i dla nich nawet jakby w abonamencie było milion gier to #!$%@? im to da bo zwyczajnie nie mają kiedy tego przechodzić. Taki ktoś, np. ja, woli zagrać w tym czasie w spider-mana, god of war albo ratcheta i sie dobrze bawić, a nie szukać wśród 200 gier tych kilku wartych ogrania.
#ps5
  • 53
  • Odpowiedz
@Cinkito: a tu cię mam, mój ryzen 5600 + rtx 3080 zjada ps5 na śniadanie xD choć ostatnio i tak najwięcej gram na nintendo switch w indyki xd
ale usta mi juz pękają od plucia na biedaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PanPietruszka: no nie wiem, ja mam ps4 z ps+ i do tego gamepass na pc bo mamy z niebieskim podzielone konto, zeby czasem w cos popykac bo bardziej mi sie kalkuluje oplacic GP i miec dostep do nawet 3-4 gier ktore mnie interesuja niz za kazda placic podwojnie. a i tak 99% mojego grania to darmowe warzone xD #!$%@? biede
  • Odpowiedz
@PanPietruszka: soniarz to jednak stan umysłu. Ino ps4,ps5. Kup xkloca x-seriesa wrzuć gpu z 4 zeta i po prostu przetestuj sprzęt a potem pieerdol. Od 3 generacji posiadam każdy sprzęt zarówno x jak i PS( oprócz ps5)I choćby skały srały nic nie zmieni mojego zdania, że Microsoft #!$%@?ł majstersztyk z gpu. Sony nie ma odpowiedzi. Do tego co najbardziej mnie rozwala to ceny starszych gier gdzie często na promce w
  • Odpowiedz
Do tego co najbardziej mnie rozwala to ceny starszych gier gdzie często na promce w xboxie gra kosztuje np. 40 zeta a pss np. 129.Nieraz widzę jak na reklamie PS+ woła jaką ma super grę w super cenie. Po czym włażę na x i widzę ta sama grę za 2-3 razy taniej a nierzadko jest ona za free w gpu. Teraz używam x-seriesa i ps4 pro. Ps5 w najbliższych 3-4 latach nie
  • Odpowiedz
@Cinkito: zauważ ze w xboxie masz praktycznie cały czas promocje a w Sony prawie nigdy. Wiec gry starsze wychodzą o niebo taniej w x. Rozwala mnie sytuacja gdzie hity w playstation hitswersje pudełkowe np. w media expercie wszystkie tytuły kupić za 40 zł a tu nagle wyskakuje reklama kup cyfrę bo jest promocja z 129 na 79.50. #!$%@? to jest dramat. Sam jak przechodziłem ze starego xone i zakupiłem ps4
  • Odpowiedz
zauważ ze w xboxie masz praktycznie cały czas promocje a w Sony prawie nigdy. Wiec gry starsze wychodzą o niebo taniej w x. Rozwala mnie sytuacja gdzie hity w playstation hitswersje pudełkowe np. w media expercie wszystkie tytuły kupić za 40 zł a tu nagle wyskakuje reklama kup cyfrę bo jest promocja z 129 na 79.50. #!$%@? to jest dramat. Sam jak przechodziłem ze starego xone i zakupiłem ps4 pro zamówiłem 90%
  • Odpowiedz
@Cinkito: kolego jak przesiadłem się z xona na ps4 to pierwsze co zrobiłem to pobrałem sobie listę wszystkich exów, które miałem zamiar ograć. Wszedłem w cyfrówki i zobaczyłem jakie są ceny za PHits. Nie miałem wykupionego abonamentu. Ceny troszkę były dla mnie za wysokie a właściwie ilość tych gier generowała dość duży koszt. Postanowiłem poszukać używek ale sprawdziłem na ceneo jak się kształtują ceny nówek ale w innych sklepach. I
  • Odpowiedz
@elmencho: no bo pudełka były na promocji, a nie wersje cyfrowe nie. I co z tego wynika? No nic xD
Jakbyś wszedł w innym momencie to mogłoby być tak, że pudełka byłyby po 79 zł, bo nie byłyby na promocji, a na PS Store akurat by były po 39 zł, gdyby je przecenili.
  • Odpowiedz
@Cinkito: No właśnie to jest ta różnica, która mnie w Sony #!$%@?. W xboxie podstawowe wersje cyfry kosztują tyle samo a częściej są nawet tańsze na promocjach niż pudełka. Droższe są cyfry z dodatkami. W Sony odwrotnie co jest #!$%@?.
  • Odpowiedz
@PanPietruszka: imo prezentujesz dokladnie ten sam sort ludzi. Normalni ludzie mają takie wojenki w dupie. Sam mam XSX z GPU bo mi pasuje, nie kupiłem PS5 bo dla mnie XSX był lepszym wyborem ale mam w dupie to ze ktos ma odwrotnie. Jak kiedyś najdzie mnie ochota na ogranie spider-mana to stać mnie dać 2k za druga konsole.
  • Odpowiedz
@elmencho: no nie jest odwrotnie xD Masz pierwszy przykład z brzegu:
https://www.microsoft.com/pl-pl/p/mafia-edycja-ostateczna/9nzc09nnr93l?activetab=pivot:overviewtab
Pudełko na promocji było niedawno za 80 zł.
https://www.microsoft.com/pl-pl/p/mafia-edycja-ostateczna/9nzc09nnr93l?activetab=pivot:overviewtab
Pudełko najtaniej za 90 zł.
Mafia na przecenie najtaniej była za 126,75 zł, RDR2 za 110 zł. Oba sklepy działają DOKŁADNIE tak samo i jak napisałem, PS Store jest raczej trochę tańsze. Akurat śledzę oba sklepy dość mocno i widzę te ceny. Często jak te same gry są przeceniane
  • Odpowiedz