@Pesa_elf: Jest różnica w smaku i strukturze ciasta. Ja swoje odkładam do lodówki na 2-3 dni i nie ma porównania do ciasta kilkugodzinnego ;). Polecam spróbować chociaż raz. Roboty tyle samo co normalnie tylko trzeba poczekać.
@Pesa_elf: Ugniatam kulę z ciasta i kroję na 4 części. Jak na oko jest okej to wałkuje jedna kulkę na placka xD. Ogólnie staram się nie bawić w odmierzanie co do grama (za pierwszym razem się w to bawię, a później pamięciówka xD). Przepis brałem z kanału na YouTube. Wpisz "Adam Ragusea pizza dough". Koleś ma sporo fajnych przepisów- głównie kuchnia włoska- które można zrobić w domu bez wydawania połowy wypłaty
@eric2kretek: @BajerOp: @stanley88: Macie rację, ale mi smakuje jak cienkie ciasto to nie pachnie drożdżami. Nie jestem pizzofillem, który na miligramy odmierza składniki i hoduje je kilka dni w lodówce.
#pizza
TK=temperatura kontrolowana 6 stopni.
Komentarz usunięty przez autora
@GastroAndrzej: o matko. U mnie 30 minut i wstawiam do piekarnika i jest luks. Najważniejszy jest sos a nie ciasto
@zibizz1: xdxdxd xD xD xdxdxd xD o cię #!$%@? xD
Macie rację, ale mi smakuje jak cienkie ciasto to nie pachnie drożdżami. Nie jestem pizzofillem, który na miligramy odmierza składniki i hoduje je kilka dni w lodówce.