Wpis z mikrobloga

Mam już soft w wersji 28 w #oculusquest2 #quest2, w apce włączyłem airlinka, w oksach też i w oksach nie mogę znaleźć komputera.

Połączenie na którym próbowałem wygląda tak, że mam extender wifi (który ciągnie sobie neta z #!$%@? routera od UPC), z którego idzie kabel do kompa, extender może działać w 2.4 i 5ghz. Pierwszy raz jak podpinałem gogle, to bez problemu się łączyły i korzystały z extendera. Teraz się łączą, ale wyskakuje "brak internetu" (chociaż w kompie Internet normalnie jest)

Jak to muszę/mogę spiąć, żeby bez lipy sobie pograć na airlinku, żeby to się wykrywało? Może być sytuacja, że komp jest po kablu, oksy po wifi? kombinowałem z różnymi ustawieniami i ani raz nie wykryły mi gogle kompa (próbowałem też przez hotspot i tethering po usb z telefonu)
#vr
  • 12
@Raffael: Tak szczerze to nie wiem. Będę musiał poszukać informacji, ale to pewnie już po pracy, żeby nie stracić nagle neta xD
W razie czego, mam gdzieś jakąś antenę to podepnę pod PC, ale kabel chyba stabilniejszy jest.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@diarrhoea: może być też tak, że extender tworzy ci druga sieć i masz inną adresację po kablu a inna na wifi od extendera.
Typu po lanie 192.168.1.1 a extender 192.168.2.1