Aktywne Wpisy

kopek +1159
Kto dzisiaj idzie do pracy/roboty/kolchozu/obozu pracy/gułagu/fabryki/magazynu daje plusa na pocieszenie.
:(
#praca
:(
#praca

curiousboi +400
Chłop myślał że jak go dekoralem do plotow pomaluje to będzie teraz stał w garażu albo na złoty jeździć śmiechu warte, emerytura jest dla zarządu dla pana panie żuczku tona mokrego buka na pake #motoryzacja #zawszegratem #samochody #fso #pokazauto
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Jak ktoś ma poniżej 5TB to jeszcze jakaś tam tyci szansa realna była do dziś.
Robienie pojedynczych plotów - bez sensu.
Robienie plotów za pomocą SSD - słabe.
Zajęło mi tydzień, aby robić to sprawnie na 4 kompach. Trzeba nauczyć się kolejkowania i wymagań programu.
Aktualnie robię 5TB na dobę i to może może jeszcze ma sens.
Dziś trafiłem 2 przy czasie oczekiwania 15 dni.
Nie chce mi się rozpisywać jak to dokładnie robić, bo i tak większość ma w dupie, więc szkoda mi czasu, ale dla każdego kompa jest to inaczej. Sami musicie ogarnąć. Taki typ na YouTube w kręconych włosach w miarę ogarnia temat. Nawet bardziej niż w miarę, ale widać, że on się uczy też, jak każdy.
Jak nie macie 2TB nvme, 8 rdzeni na procku i 64GB ram, to... Zrobić możecie sobie powoli i w mekach i czekać na poole. Może to głupie nie jest, gdy cena tego będzie powyżej 1000 na start.
Ale solo to zapomnijcie :)
SSD na lapku zewnętrzne robi kilkanaście godzin 1 plot. Dobrze ustawiony nvme robi co 50 minut.
SSD Evo wewnętrzny na kompie robi średnio 1 na 6-7 godzin.
Niestety, trzeba eksperymentować i wyczuć swój sprzęt
#chia
@vartan: Możesz rozwinąć temat? Sam powoli zabieram się do tematu i chciałbym zobaczyć jak to wychodzi
Ten typ
@vartan
Mi na starym xeonie 1240 4 rdzenie 8 wątków i 16gb ramu na samym hdd plot zrobił w 18h.jak na to że pominąłem SSD to i tak moim zdaniem o dziwo ok.Testowo wypełnię se dysk 4tb jeśli nie wykupią a cos wykopie to może kupię kolejne dyski większe, ale cały czas mam wahania czy pchać się w kopanie tego czy nie.Boje
źródło: comment_16192765213Nl2qYCjj3SaAZ8pTh5clQ.jpg
PobierzDo mobo dokupiłem moduły SATA, bo nie bawię się w USB.
@Amelcio: zależy od dysku na którym robisz tempa, jak na zwykłym hdd to 1 plot od 12 do 24h, co więcej na jednym hdd nie możesz robić kilku równocześnie (zabijesz totalnie wydajność i zamiast 12-24h to na jeden plot wyjdzie xx% więcej + dysk się niszczy).
jak nvm ssd (2tb) porządnym procesorze (8 rdzeni / 16 wątków)