Mam problem, mianowicie #punto 2 1.2 ciągle pali mi bezpiecznik od wstecznego. Miał bym to w dupie ale pod tym samym bezpiecznikiem jest też nawiew. Na początku myślałem że to wina nawiewu bo w sumie paliło mi bezpiecznik od razu. Ostatnio odkrecilem tylną lampę i wszystko niby ok, styki czyściutkie, żarówki ok. Na odłączonej lampie wszystko śmiga ok, później podłączyłem lampę i w sumie wszystko działało przez jakieś dwa tygodnie aż nagle znowu spaliło. Wsadziłem wczoraj nowy bezpiecznik i wszystko śmiga dopóki nie wrzucę wstecznego. Gdzie mam szukać zwarcia? Ściągałem wtyczkę od czujnika wstecznego pod maską i też wydaje się ok. W sumie to sprawdzanie styków na wtyczkach to max mojej wiedzy elektrycznej xD #samochody #mechanikasamochodowa
@Karol4722: Zmieniałeś żarówkę? Przypuszczam, że gdyby zwarcie było na przewodach, to i bez żarówki by spaliło bezpiecznik, więc przyjrzałbym się żarówce i gniazdu.
@Shleizer nie, zmieniałem żarówki. Sprawdzę to jutro tylko wkurza mnie już to ciągłe kupowanie nowych bezpiecznikow bo to jest 7.5 A i zawsze jest tylko jeden
@Gehek no pewnie tak, sprawdzę jutro jeszcze raz. Tylko dlaczego przez prawie dwa tygodnie wszystko sobie działało z lampa a teraz pali jak tylko wrzucę wsteczny? :)
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link