Aktywne Wpisy

dzielnicow +23
Platforma Obywatelska: WYGRAMY TE WYBORY
Też Platforma Obywatelska i jej propozycja na posła RP:
I tu się ktoś jeszcze dziwi dlaczego pis wygra?
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka
Też Platforma Obywatelska i jej propozycja na posła RP:
I tu się ktoś jeszcze dziwi dlaczego pis wygra?
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka

Po skończeniu z IBM 300GL miałem zabrać się od razu za PIII. Niestety jestem człowiekiem dość zdezorganizowanym i w konsekwencji zeszło z tym trochę. Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Sąsiad z kamienicy niedługo będzie miał potomstwo, więc został zmuszony przygotować pokój dla przyszłego pokolenia. Co to ma do rzeczy. Ano to: siedzę se przed garażem, rozwiercam nity w starej obudowie (była za mała na PIII, chciałem rozłożyć na części i poprzykręcać części mocujące dyski itp. do blach większych wymiarów- rzemieślnicze powiększenie obudowy), a tu se pełznie sąsiad obładowany jakimiś worami torbami kartonami jobami. Patrzę co tam niesie, a tam same skarby! Udało mi się wydłubać obudowę jak na zdjęciu (środka nie było ( ͡° ʖ̯ ͡°)), klawiaturę i myszę bezprzewodową na PS/2 (!), monitor LCD Belinea z głośnikami (pewnie epoka pierwszych LCD xD) i skaner którego nie umiem uruchomić pod Win7 x) No i dzień po dniu stał się życia cud z tego co miałem. Zasilacz wziąłem tego Fortrona z poprzednich postów pod tagiem #biedatech, dysk jakiś jeden wolny jeszcze był, taśmy, stacja dyskietek i reszta były w kartonie po kilka sztuk. Ale niestety życie okazało się upośledzone :( Podłączyłem zadowolony, monitor dostaje sygnał, POST przechodzi z jednym bipnięciem, serducho wali jak szalone z radości a tu NO DISK FOUND. Zamieniłem taśmę- to samo. Zamieniłem złącze na płycie- to samo. Żonglerka zworkami przy stacji CD i HDD nie pomogła. Podpiąłem w końcu osobno jedno i drugie- to samo. Na tym etapie zadecydowałem- złom. Nie chce mi się bawić w diagnostykę po prostu. Przy następnej okazji poleci na elektrośmieci, a ze złomu przytargam jakiegoś innego strupa. Szkoda, fajnie się zapowiadało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#biedatech #komputery #starekomputery
@beer_man: Akurat do starych kompów mam lepszą rękę i więcej wiedzy niż w nowych haha
@onionspirit: O to to, kiedyś na złom co tydzień jeździłem :) Ja zbieram co działa, zawsze można opchnąć heh
Komentarz usunięty przez autora