Aktywne Wpisy
farbowanylisek +116
Jest na Mirko ktoś komu przeszkadza ta kładka na Wiśle w #warszawa i chciałby uzasadnić dlaczego? xD
xionacz +348
Zawsze gdy przypomina mi się ta historia to strasznie żal mi tego kierowcy który został skazany na 16 lat więzienia. Rozstrzygnięcie nie jest na szczęście prawomocne.
Spanikował bo patologia z obrzeżnych miast (Chorzów, Bytom, Świętochłowice, Sosnowiec) robi jak co weekend z Katowic oborę bo nie są u siebie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#katowice #patologiazewsi
Spanikował bo patologia z obrzeżnych miast (Chorzów, Bytom, Świętochłowice, Sosnowiec) robi jak co weekend z Katowic oborę bo nie są u siebie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#katowice #patologiazewsi
@Trebron91: Zainteresuj się co zrobisz gdy skończy się zwracanie 90% wyprodukowanej energii.
@Trebron91: Zależy od tego czym chcesz go ogrzewać.
Osobiście wybrałbym pompe ciepła, podłogówkę wszędzie i kolektor słoneczny grzejący CWU.
@Trebron91: tak, jest to możliwe. W pomieszczeniu gospodarczym będzie albo zbiornik na wodę z grzałką albo zrobisz to w sposób przepływowy ale w przypadku grzania prądem jest to niepolecane. Ze względu na ogromne zapotrzebowanie na moc takich przepływowych ogrzewaczy.
System taki opiera się głównie na matach grzewczych zainstalowanych pod ostatnią warstwą podłogi
@asasello: no i znowu mam wątpliwości.XD To co muszę mieć w tym pomieszczeniu gospodarczym? Kocioł indukcyjny+ bufor wody z grzałkami (np.1000l)? i rozumiem na dachu fotowoltaika podłączona to tego kotła indukcyjnego?