Aktywne Wpisy
DrFaithless +4
toporek1234 +527
Ta komentatorka cały czas mówi BOJSKO zamiast BOISKO zupełnie jak Tomasz Hajto, który równolegle komentuje mecz Jagiellonii Białystok. Sprawdziłem - to Magdalena Śliwa, która urodziła się w Makowie Podhalańskim. Tomasz Hajto również jest z tej miejscowości.
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
Nie mam bladego pojęcia jak pokolenie dorastające na przełomie lat 80/90 nie dekoruje jeszcze lasów dyndając ciągle na gałęziach, bo kasy nie było na nic.
Nie wierzcie, że ktoś ma wiele lepiej i ten bananowy chłopak co ma wszystko od rodziców, to faktycznie ma Wszystko. To skrajnie naiwne.
Skończcie się ciągle porównywać. Już tu pisałem, są cierpnia biednych i bigatych, cierpienia skrzypków i cierpienia raperów, mimo, że nasz umysł z uporem powtarza, że tamten ma lepiej i tylko ja czuję lęk, napięcie i dyskomfort w ciele.
Nie dziwicie się, że cierpicie i wpadacie w zaburzenia w wieku lat 18tu jak jedyne co was napędza to kasa i atencja.
I najważniejsze. Nie szatkujcie wiecznie w głowie tego co was spotkało, jak było, co wam zrobiono, na co nie bylo, a co mieli inni, bo zwyczajnie przeżywacie to ciągle na nowo. Od początku i to ciągle jeszcze boleśniej, bo skrzywione o błąd poznawczy. Ciągły wewnętrzny dialog nad nieszczęściem i przeszłością nigdy nikomu nie pomógł. Wybaczcie sobie i zmaknijcie te drzwi.
Zrozumcie, że Ci którzy was w waszej ocenie skrzywdzili, to też ludzie, że swoim cierpieniem i wadami. Podobnie jak wy dziś.Więc też im wybaczcie.
Mówię to ja syn alkoholika.
Odpuśćcie. Można.
Spokojnego poniedziałku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#takaprawda #psychologia
W moim domu np. była wobec mnie przemoc fizyczna, nie będę opisywać szczegółów, bo nie widzę tutaj takiej potrzeby, ale z matką, która wprost mówiła "żałuję
Dwa, to co napisałeś to jest ogłoszenie objawionej prawdy bez miejsca na dyskusję, czy możesz wziąć pod uwagę, że istnieje szansa, że się mylisz?
Zamiast wszystkim wybaczać, może lepiej przerwać ten idiotyczny krąg i nie robić rzeczy, za które trzeba wybaczać i szukać wybaczenia?
Antynatalizm nie jest o tym, kto powinien mieć dzieci, a kto nie, jest o
Zawsze się mogę mylić ale jest to też bardzo względne, szczególnie w takich sprawach.
Jeśli możesz, to zamknij te drzwi. Zawsze możesz je uchylić i zerknąć do tej celi, ale lepiej ignorować w umyśle cały wyświetlany namiętnie serial, z dzieciństwem w roli głównej. Z czasem wyblaknie, a potem zniknie.
Życzę Ci jak najlepiej. Pogody ducha i spokoju w sercu, bez względu na okoliczności. Na nie nie mamy
Sporą pomocą jest niebieski, terapia, którą miałam ponad rok, książki psychologiczne, medytacja (choć trochę ją ostatnio zaniedbałam,
Każdy kto urodził się na przełomie lat 80. i 90. i żył w biedzie ma prawo uważać, że jego starzy to #!$%@? idioci, którzy nie potrafił wykorzystać zmian ustrojowych do zarobku. Ma prawo mieć za złe, że nie było warunków materialnych do rozwojów hobby dziecka, że nie wspierali w nauce itd. Bo to teraz rzutuje na całe
Sprostuję. Moi rodzice dorobili się dopiero, jak byłam już prawie pełnoletnia. Jak byłam dzieckiem to klepali biedę i mieli komornika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdaję sobie sprawę z tego, że moje nieudane dzieciństwo ma wpływ na moją decyzję, ale skoro życie bez dziecka pasuje mi i mojemu stałemu partnerowi, to imo nie