Wpis z mikrobloga

Arkadiusz Milik otworzył swoją restaurację Food & Ball w Galerii Libero w 2018 roku. Pandemia mocno skomplikowała jej działalność, ale z Tarczy 2.0 trafiło do niej sporo pieniędzy.

Lokal Food & Ball, który należy do spółki Inkunzi prowadzącej restaurację Food&Ball. otrzymał z Tarczy 2.0 kwotę 1.008.000 zł. To druga najwyższa transza na katowickim rynku gastronomicznym. Więcej otrzymała tylko spółka Metropol Hotel, która prowadzi hotel Monopol (1.268.116,58 zł).

Lokal znajduje się w Galerii Libero, a jego współwłaścicielami są Arkadiusz Milik i Grzegorz Kowalczyk. Reprezentant Polski i piłkarz Olympique Marsylia pojawia się w nim od czasu do czasu i spotyka z fanami. Sportowy charakter restauracji podkreśla też jej wystrój.

#koronawirus #katowice
  • 3
To druga najwyższa transza na katowickim rynku gastronomicznym. Więcej otrzymała tylko spółka Metropol Hotel, która prowadzi hotel Monopol (1.268.116,58 zł).


@gosvami: Ale bzdury xD to nie jest nawet blisko najwyższych kwot na rynku gastronomicznym.
Poza tym co w tym dziwnego, że knajpa zwróciła sięo opmoc z PFR?