Aktywne Wpisy

rtone +163
Chłopak daje swojej dziewczynie lalkę, ona denerwuje się i wyrzuca lalkę na ulicę.
Chłopak pyta: "Ale dlaczego kochanie wyrzuciłaś lalkę?"
Ona odpowiada: "Bo nie podoba mi się Twój prezent."
Więc on idzie na ulicę, podnosi lalkę, kiedy nagle potrąca go samochód, chłopak umiera.
W dniu jego pogrzebu, dziewczyna bierze lalkę i przytula ją mocno do siebie, kiedy ściska lalkę...
widzi napis: "Wyjdziesz za mnie?" Przestraszona dziewczyna upuszcza lalkę. Spadając z kieszeni lalki wypadają dwie obrączk
Chłopak pyta: "Ale dlaczego kochanie wyrzuciłaś lalkę?"
Ona odpowiada: "Bo nie podoba mi się Twój prezent."
Więc on idzie na ulicę, podnosi lalkę, kiedy nagle potrąca go samochód, chłopak umiera.
W dniu jego pogrzebu, dziewczyna bierze lalkę i przytula ją mocno do siebie, kiedy ściska lalkę...
widzi napis: "Wyjdziesz za mnie?" Przestraszona dziewczyna upuszcza lalkę. Spadając z kieszeni lalki wypadają dwie obrączk
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Teraz działa stabilnie i wszystko poza USB jest ok. Uprzedzając pytania jestem na 100% wpięty do dobrego portu, który obsługuje dane. Port podaje zasilanie, diody na urządzeniach się świecą. "lsusb" nie pokazuje absolutnie niczego.
Próbowałem już z różnymi kartami SD, różnymi zasilaczami (w tym 5V/2,5A od justpi), dwóch różnych adapterach OTG i różnymi urządzeniami USB (myszka, pendrive, klawiatura itd.).
Miał ktoś kiedyś podobny problem?
Będę wdzięczny za pomoc.
#raspberrypi
@creative1222: to ustawia USB na gadżet ethernet i udaje slave, w sumie nie wiem jak otg wtedy działa i czy wtedy moze byc hostem.
Masz tam ssh po tym ethernecie czy po wifi? po podpięciu czegoś po usb jest jakiś ruch w dmesg?
W dmesg na moje oko niczego nie widać, ale dla pewności wrzucę całe:
https://pastebin.com/Vkke14LK
Są w ogóle obrazy ze starszym firmware dostępne do RPi?
Jest też
dwc2_platform_driver_initna pewno startuje bez tego wpisu co dodałeś? Może argumenty się mu nie podobają. Nie mam Zero W żeby sprawdzić niezależnie. :)Wg mnie problem leży po stronie hardware, obstawiam kable OTG. Sprawdź, czy działają pod telefonem. Jeżeli działają, to moim zdaniem coś nie teges z Twoim Pi. Może port? Zawsze można jeszcze zaktualizować eeprom.
@antek_akrobata: Kable na 100% ok, na starym androidzie chodzą w porządku. Ogólnie to dziwna sprawa, Pi nówka z botlanda, więc raczej problem sprzętowy wykluczałem, ale z tego co szukałem w necie, to mało osób miało takie problemy i najczęściej faktycznie sprowadzało się do hardware'u. Cóż, chyba trzeba zwrócić.
import os
import time
Eh, zainstalowałbym sobie wszystko co potrzebowałem na serwerze w TrueNASem, ale tam VMy nie wspierają USB passthrough. Nauczka na przyszłość, że samego TrueNASa też warto wirtualizować, a tak to się muszę męczyć xD
W każdym razie