Wpis z mikrobloga

Ech chciałbym być jak Multi... Wyobraźcie to sobie, top Player, dowodzisz sobie ludźmi w bitwach, słuchają ciebie, potem jeszcze dostajesz kasę za to co kochasz robić czyli streamowac gierkę. #wot
  • 17
@huntforfur: Do top playera mu daleko a ludźmi może sobie dowodzić ale sie go nie słuchają (co widać po tym jak drze morde na CW). Co do kasy, to wole mieć normalną prace i kolegów, niż gdybym miał grać w gre która frsutruje na dłuższą mete ze znajomymi którzy musieli by mi płacić żeby ze mną grać XD
Dodatkowo z widzami nie pogada na żadne poważne tematy, bo ich największym problemem
@KimDzongJaroslaw: co do jakości jego gry czy rozstawiania się nie będę wypowiadał bo sam super nie jestem ale ogólnie to dobrą kasę na tym trzepie, ogarnął sobie mieszkanie itd. Imo brakuje mu tylko współpracy jako streamer z jakąś większą drużyną esportową, nawet jakieś polskie illuminar gaming żeby ustawić się przyszłość i poszerzyć grono odbiorców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KimDzongJaroslaw dodatkowo spójrz na jego zteeamy z kilku lat wstecz, piwniczak z wada wymowy, czasem nie wie co powiedzieć, a teraz aspiruje na komentatora z prawdziwego zdarzenia(chociaż nadal musi dopracować pewne rzeczy, nadal ma według mnie taki jakby denerwujący głos jak się czymś ekscytuje za bardzo) przemiana 1000% na plus. A inni się zmieniają? Nie zauwazylem. Hallack zawsze był ciekawy, jak się rozgada o swoich podróżach to można przesłuchać parę godzin i
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@huntforfur: nie wiem czy trolujesz, czy nie, ale taki Multi za dużo z życia nie ma. Po pierwsze - nagrywanie (produkcja, postprodukcja itd) pochłania sporo czasu. Musi to robić, bo inaczej straci zasięg, a przez to pieniądze. 2) prowadzenie klanów to kolejny pochłaniacz czasu. I znowu musi to robić aby nie stracić źródła dochodu. 3) streamy to chyba najmniejszy problem, bo to idzie na żywo. Tam tylko musi jako tako grać,
@huntforfur inni też się zmieniają, tylko że zajmują się rozwojem nie tylko osobistym, ale też swojego contentu, zamiast robieniem clickbaitowych filmików o rzeczach które "zniszczą grę".
Multi podczas streamow ma zerową integrację z czatem (chyba że ktoś da donejta), pod filmami nie widuje się jego komentarzy, kiedyś nawet byłem na jego grupce fb dla beki to jedyna jego aktywność polegała na wrzucaniu linków do youtuba. Kiedyś robił współpracę z innymi twórcami, teraz
no nie wiem, jako youtube po co ma się skupiać na innych mediach. Ma grać a nie shitpostowac.

@huntforfur: no właśnie dlatego on z tego żyje, a ty nie.
@KimDzongJaroslaw: nie wiem dlaczego tak jest z Multim, bo rzeczywiście w polskim światku obok niego nikt nie przechodzi obojętnie. Ostatnio jednak streamował z Hallackiem, podczas teamclash'a cały czas wspierał go Cygan i grał razem z nim. Dodatkowo na streamach komunikuje się
cały czas wspierał go Cygan i grał razem z nim

@hlorek: A widziałeś jak to wyglądało ze strony cygana? Bo ja widziałem, i miałem wrażenie że cygan rozmawia z nim jakby był kolegą z pracy, który jednocześnie jest synem szefa. To był czysty biznes, i spodziewam sie jeszcze większej ilości takich collabów, bo cygan chce nagrywać na youtube, a plutony z multim mu zboostują kanał XD

Dodatkowo na streamach komunikuje się
@hlorek: a to już wielkie XD

Za dużo u niego na streamach nie siedze, ale widze, że jak na czacie ktoś pinguje nick multiego (żeby było mu łatwiej zauważyć) to jeszcze sie z tym nie spotkałem, żeby jakoś na bierząco starał się na to reagować. Równie dobrze można by oglądać jakiś prerecorded gameplay i nie robiło by to widzowi różnicy. No chyba że zależy komuś na wysyłaniu donateów.

@KimDzongJaroslaw: no