Wpis z mikrobloga

MILIARDERZY NIE POWINNI ISTNIEĆ

I nie, drogi kucu z informatyki na wyższej szkole żonglowania ryżem, nigdy nie zostaniesz miliarderem. Twoja zacięta obrona bogatych w internecie nie sprawi, że skapnie na ciebie trochę ich bogactwa - Buffett, Bezos, i nawet (a może i przede wszystkim) twój ukochany Elonek Musk mają cię głęboko w dupie.

Wykopku, który myślisz, że będziesz bogaty, bo w głowie masz bajki, że faceci w t-shirtach zarządzają facetami w garniturach - nigdy nie przeskoczysz dużo wyżej niż ponad swoją pracę jako informatyk w lokalnym urzędzie gminy.

Nie ma ŻADNEGO racjonalnego powodu, dla którego powinniśmy utrzymywać miliarderów. ŻADNEGO.

#4konserwy #konfederacja #bekazlewactwa #bekazprawakow #neuropa #antykapitalizm
RoHunter - MILIARDERZY NIE POWINNI ISTNIEĆ

I nie, drogi kucu z informatyki na wyżs...

źródło: comment_1618311914GFg16n4iTXxMdAeBdLh0nI.jpg

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I jakie masz rozwiazanie tego problemu?

@mackbig: Należy dostosować system podatkowy. Więcej potrzeba byłoby tu jednak woli ludzkiej, niż ogromnie wyrafinowanych rozwiązań technicznych.
  • Odpowiedz
@RoHunter: jak system podatkowy rozwiązuje problem partyjniaków którym chałupy stawiają fundusze należące do państwa czy też dostających bonifikatę 95% wykupu jak leśniczy?
  • Odpowiedz
@RoHunter: zwiększając podatki przekładasz tylko kasę z kieszeni biznesmena do kieszeni z której żre obajtek. Najpierw trzeba rozwalić koryto a nie zajmować się dowalaniem do niego większych kwot.
  • Odpowiedz
@RoHunter: Ja sie zgodze ze powinni byc opodatkowani ale ty powiedziales w poscie ze nie powinni istniec. Jak opodatkujesz miliardera to on dalej nim bedzie tylko troche mniej bogatym.
  • Odpowiedz
@Zendemion: Znów zajmujesz się zupełnie innym tematem. Pisałem o tym w swoim ostatnim komentarzu.
@mackbig: Trzeba go odpowiednio opodatkować.
@tallman: @amantadeusz: soreczka, wysrywy kuców usuwam, bo to nie piaskownica przed lokalnym przedszkolem. jak chcecie wziac po same kule naganiacze swoich panow-miliarderow, to nie tutaj
  • Odpowiedz
nigdy nie zostaniesz miliarderem.

@RoHunter: Pewnie nie, ale nie trzeba być miliarderem czy nawet milionerem aby dobrze żyć ¯\_(ツ)_/¯. Zreszta jestem za leniwy na to
  • Odpowiedz
@RoHunter: tak, ale miliarder jest jeden i jedzie jednym samochodem naraz po tych samych drogach co ja, z publicznej opieki zdrowotnej nie korzysta wcale, do publicznych szkół dzieci nie posyła, policja to syf i i tak ma prywatną ochronę. Co najwyżej straż pożarna jest w gotowości pilnować mu większej liczby posiadłości.
  • Odpowiedz
@Zendemion: Myślisz o miliarderach ze swojego punktu widzenia, przez swój pryzmat - nie dziwię się, bo tak jak większość osób nigdy nie miałeś do czynienia z takimi rozmiarami bogactwa. Teraz ci sami bogaci ludzie płacą niższe podatki niż miliardy słabiej zarabiających, a ich biznesy są najniżej opodatkowane od lat.
  • Odpowiedz