Wpis z mikrobloga

szach mat covidioci. Jak tam zwoje sie przepalają czy standardowo odpalacie protokół mechanizmu wyparcia? co tam jeszcze wymyślicie? zaszczepcie się, noście maseczki i nie ma szwędania się po barach ani restauracjach xD jaki wariant na jesień będzie ? z zimbabwe, seszeli czy wysp zielonego przylądka ? Możecie pisać, chętnie dodam do czarnej was karaluchy. Tfu !
#koronawirus #bekazpisu #heheszki #covidioci
koniarz - szach mat covidioci. Jak tam zwoje sie przepalają czy standardowo odpalacie...

źródło: comment_1618248048aF3oIfT5KjQnaTynLFqzFV.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@koniarz: ale czemu sie denerwujesz, pomysl na spokojnie.
Musi byc obowiązek zakrywania ryja, dopóki szczepienia nie będą powszechne, bo inaczej każdy polaczek zgrywałby cwaniaka i mówił, że jest zaszczepiony, a zmuszony do okazania potwierdzenia szczepienia zacznie płakać o odbieraniu mu wolności.
Nie wiem czemu #bekazpisu skoro taki nakaz jest na całym świecie xD
Pozdrawiam cieplutko.
  • Odpowiedz
@Trafas: w szwecji, uk, w 21 stanach USA, na ukrainie, białorusi ? To nie cały świat. Spoko, wiem że nasi sąsiedzi to ciężki przykład, ale nie lubię cherrypickingu :D miliony much nie mogą się mylić! piona i również pozdrawiam cieplutko!
  • Odpowiedz
@koniarz: Ja już kiedyś pisałem o tym w kontekście masek i noszeniu ich na dworze. Polacy nienawidzą się słuchać władzy i kochają kombinować. Przez to mamy czasem dobrze, a czasem źle.

Gdyby w przepisach było napisane "Noś maseczkę w pomieszczeniach i na dworze, gdy zbliżysz się do grupki ludzi" to zacznie się Polak pytać "A ILE TO GRUPKA LUDZI, A CO TO ZNACZY ZBLIŻYĆ, NA ILE METRÓW CENTRYMETRÓW?"

Gdyby było, że
  • Odpowiedz
Ludzie, którzy dla tymczasowego bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność.

@Copperhead: z jakiej to wolności podstawowej rezygnujesz nosząc maseczkę?
  • Odpowiedz